Melk komt van bio-boerderij 500 meter verderop

Qarc nu ook biologisch

Tholen - Sinds begin juli heeft Qarczuivel ook biologische handgemaakte toetjes. Het gaat om frambozen cheesecake, bosvruchten cheesecake, mango passievrucht cheesecake, Puur aardbei-framboos, mango-passievruchtkwark en vanillekwark met granola. Deze introductie is vraag gestuurd, zo geeft Leonie van Zuilichem aan. "Onze klant vroeg ons of het mogelijk was om ook biologische Qarc-producten te maken. Aangezien we zelf een gangbaar zuivelbedrijf hebben, besloten we om de biologische melk van mijn nichtje Yvonne van Spreuwel af te nemen en bij Qarczuivel maken we daarmee biologische halfvolle kwark."

Leonie, Roel, Yvonne en Gijs. 

Bio-melk komt van 500 meter verderop
Ze geeft aan dat Yvonne en haar man Gijs er bewust voor hebben gekozen om in 2017 om te schakelen naar biologisch. "Hun bio-melkveehouderij ligt op zo'n 500 meter van onze zuivelmakerij, dus komt van heel dichtbij. Voor ons is het heel belangrijk dat het gehele proces transparant is en dat kunnen we op deze manier realiseren."

Yvonne en Gijs houden in Bladel 120 Fleckvieh koeien. Van maart tot en met november lopen de koeien in de weilanden achter de boerderij. Hun jongvee staat in de zomer in natuurgebied De Opslag in Haghorst en op landgoed De Baest.

Ook biologisch mogelijk?
Leonie is Qarc in 2012 hobbymatig begonnen. Vanaf 2014 ligt het bij Marqt in het schap en daar sloegen de producten goed aan. "Udea gaf vorig jaar aan dat het heel tof zou zijn om dit merk ook biologisch aan te kunnen bieden. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Het hele proces heeft ongeveer een jaar in beslag genomen."

Waardering voor design
Ze vertelt dat Qarczuivel een kleinschalig bedrijf is, maar dat consumenten dit niet aflezen aan het uiterlijk van de producten. "We zijn een kleinschalig bedrijf en er is veel waardering voor het mooie design en het gebruik van puur fruit en zo min mogelijk suiker." Voor de biologische lijn heeft Leonie overigens wel wat andere keuzes gemaakt: "De bio-producten zijn anders verpakt dan de reguliere producten. Ze zijn voorzien van andere sleeves. Hiervoor gebruiken we PaperWise-papier, dat gemaakt is van reststromen uit de landbouw. Dit geeft de bio-producten een heel andere 'look and feel'."

Verkrijgbaarheid
De biologische zuivelproducten van Qarczuivel zijn verkrijgbaar in de Farmshop (Bladel) en in alle Ekoplaza- en Marqt-vestigingen in Nederland. In België ligt Qarc bij Biodin.

Voor meer informatie:
Leonie van Zuilichem
Qarczuivel
Ter Vorsel 3
5531 ND Bladel
+31 (0)6 51941779
leonie@qarczuivel.nl 
www.qarczuivel.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven