Duitsland: Meer bio in de foodservice versterkt de plaatselijke biologische landbouw

"De inzet van biologisch voedsel en in het bijzonder bio-regionale levensmiddelen in de foodservice draagt bij aan een duurzame, gezondheidsbevorderende en lekkere maaltijd en versterkt tegelijkertijd de regionale toegevoegde waarde", zei Peter Hauk, minister van Voeding, Landbouw en Consumentenbescherming van Baden-Württemberg.

"De regering van de Duitse deelstaat vindt de kwaliteit van de foodservice belangrijk. Ik ben blij dat bedrijven en hun restaurants zich inzetten voor meer bio in hun aanbod en tegelijkertijd hun menu's volgens de criteria van de 'Deutsche Gesellschaft für Ernährung' vormgeven en het levensmiddelafval reduceren. Daarmee leveren de bedrijfsrestaurants een belangrijke bijdrage aan meer duurzaamheid“, zei de minister.

Doel: 30 tot 40 procent bio tegen 2030
"Door de continue hoeveelheid maaltijden die dagelijks in de foodservice bereid worden vormen deze een belangrijke kans om de vraag naar regionale bio-levensmiddelen te vergroten", aldus minister Hauk.

Daarmee komt de deelstaatregering een stuk dichter bij haar doel om tot 2030 dertig tot veertig procent bio te bereiken. Dit geldt niet alleen voor de regionale teelt, maar ook voor de vestiging van verwerkings- en leveringsbedrijven in de regio, benadrukte de minister. De bio-voorbeeldregio Enzkreis werd met zeven deelnemende instellingen en bedrijven voor het project geselecteerd. Daaronder zijn scholen, kinderdagverblijven, bedrijfsrestaurans en zorginstellingen uit de hele regio. Daarmee sluit het project aan bij activiteiten die de regio Enzkreis reeds doorvoert ter versterking van de biologische landbouw. Door de hierdoor versterkte en gebundelde vraag uit de keukens in het Enzkreis hoopt men dat er een gestructureerd effect voor de regio ontstaat.

Actieplan 'Bio uit Baden-Württemberg'
Het project 'Bio in grootkeukens in bio-voorbeeldregio's' wordt tot eind 2022 door het ministerie van Voeding, Landbouw en Consumentenbescherming doorgevoerd. Het is onderdeel van het actieplan 'Bio uit Baden-Württemberg' ter vergroting van de biologische landbouw in Baden-Württemberg.       

Bron: www.baden-wuerttemberg.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven