Steeds meer groenten en fruit kunnen worden verpakt in paddy straw trays

De productontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen voor groente en fruit hebben ervoor gezorgd dat het aandeel van dit soort verpakkingen in de laatste 12 maanden een steeds grotere rol spelen in Europa. Bij Bio4Pack, voorloper op het gebied van duurzame verpakkingen, zien ze de vraag naar circulaire verpakkingen iedere maand stijgen. Een belangrijke rol wordt hierbij gespeeld door de paddy straw trays.

Deze verpakkingen worden vervaardigd van het afval van de rijstvelden in Maleisië en zijn na gebruik bij zowel het groenafval als het papierafval weg te werpen. Ze zijn voor de arme boeren in Azië daarmee een uitkomst als nieuwe bron van inkomsten en voor de consument in Nederland een gemak als het gaat om het verantwoord weggooien van een verpakking. Steeds meer groente- en fruitsoorten kunnen worden verpakt in de paddy straw trays waardoor verpakkers eenvoudig hun bijdrage kunnen leveren aan een circulaire economie.

Naast de paddy straw trays blijven de traditionele composteerbare AGF-verpakkingen ook aan populariteit winnen. Ook hier spelen productontwikkelingen een belangrijke rol bij de groei. Zo is het nu mogelijk om het composteerbare label dat aan de netverpakkingen wordt bevestigd te bedrukken met behulp van een thermische printer waarmee de benodigde gegevens van de inhoud op het label geprint kunnen worden. Met deze ontwikkeling zet Bio4Pack de volgende stap in het compleet integreren van composteerbare verpakkingen in de AGF-branche.

Voor meer informatie: 
Bio4Pack
info@bio4pack.com
www.bio4pack.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven