"Onze producten van 100% rPET zijn zero-waste van start tot finish"

Sabert Corporation Europe heeft een Global Recycled Standard-certificering gekregen voor hun recyclebare, 100% gerecyclede post-consumer polyethyleentereftalaat (rPET) dat wordt gebruikt in heldere gekoelde voedselverpakkingsoplossingen. Dit certificaat werd afgeleverd na de inspectie en beoordeling van onze faciliteiten in Nijvel, België. 

“Sabert Corporation Europe begon lang geleden met de productie van enkele producten, waaronder post-consumer PET-flesvlokken (RPET), en in de loop der jaren zijn er grote stappen gezet", vertelt marketing manager Gisèle Nonnweiler, "In januari 2016 hebben we ons hele assortiment op een minimum van 50% post-consumer RPET-inhoud gebracht. In de loop van 2018 hebben we dit percentage verhoogd naar minimaal 70% en sinds september 2019 produceren we verpakkingsoplossingen met 100% RPET-gehalte. Deze certificering erkent onze inspanningen om circulariteit een realiteit te maken in onze branche, productlijn voor productlijn.”

Gerecycled PET (RPET) is geschikt voor contact met voedsel, stevig en zeer licht. PET (polyethyleentereftalaat) is wereldwijd het meest gerecyclede type plastic, wat de groeiende populariteit in de voedselverpakkingsindustrie verklaart. Dit materiaal biedt een aantal voordelen, zoals: een uitstekende transparantie die de versheid van voedsel laat zien en een uitstekende houdbaarheid in de koelkast dankzij de grote vochtbestendigheid. 

Sabert hergebruikt Sabert het volledige interne rPET-afval bij de productie van nieuwe heldere rPET-verpakkingsoplossingen. "Daarom kunnen we stellen dat zowel onze sourcing en productieprocessen voor 100% rPET producten echt zero-waste zijn van start tot finish. Omdat afgewerkte Sabert-oplossingen voor gekoelde voedselverpakkingen ook volledig recyclebaar zijn, kan dit materiaal na gebruik worden hergebruikt voor de productie van andere dagelijkse artikelen, waardoor onze producten volledig circulair zijn."

Voor meer informatie: 
Sabert Corporation Europe
+32 (0)67 888 444
www.sabert.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven