Skal-certificaat voor co-packer is een aanvulling voor biologische bedrijven

Voor het ompakken van producten naar actieverpakkingen kunnen bedrijven terecht bij Service Pack B.V. in Etten-Leur. De co-pakker verpakt voor grote multinationals tot mkb-bedrijven. En omdat er steeds meer vraag vanuit de markt kwam om biologische producten om te pakken tot een actieverpakking, is Service Pack sinds 28 februari 2017 Skal-gecertificeerd.

Service Pack B.V. is in 1994 begonnen als zogeheten co-pakker. In deze tijd was de concrete vraag van klanten of een product uitgepakt kon worden en in een nieuwe verpakking verpakt kon worden.
In de loop der jaren is Service Pack B.V. letterlijk uitgegroeid van co-pakker naar een dienstverlenend bedrijf die diversen bedrijven ontzorgt van A-Z. Hierbij wordt zij ook zeer goed ondersteund door de diverse disciplines die de werknemers beheersen binnen de organisatie die het duurzaam ondernemen sterk onderbouwen voor ruim 50%.

Biologisch
Zowel biologische bedrijven als partijen die zowel biologische als gangbare producten in hun assortiment hebben maken gebruik van de diensten van Service Pack B.V. "Het verwerken en opslaan van biologische producten is achteraf een vrij nieuwe dienstverlening waar tot op de dag van vandaag toch nog vragen en onzekerheid bij is. Wij sparren graag met onze klanten om een oplossing te vinden om hun product goed kunnen presenteren op de huidige markt", licht Max Gijzen toe.

Hij noemt het een aanvulling voor bedrijven die handelen in biologische producten. "De supply chain op het gebied van biologische producten wordt op deze manier goed opgevangen en tevens waterdicht gehouden. Eén van de vereisten om op een verantwoorde wijze biologische producten te verwerken en te verhandelen."

Om het Skal-certificaat te krijgen, heeft Service Pack B.V. een nieuw proces moeten toevoegen aan haar toenmalige procesvoering. "Het vraagt meer aandacht in het controleren, scheiden, opslaan en verwerken van producten en daarnaast de materialen balans die goed bewaakt moet worden met betrekking tot de input, uitval en output."

Van zolderkamer naar opslag
Binnen Service Pack B.V. gaat men persoonlijk het gesprek aan over de uitdagingen die spelen binnen een bedrijf. "De ervaring leert dat de uitdagingen steeds unieker worden en dat er zeker een goede balans gevonden dient te worden in reactie op een uitdaging en de uit te voeren actie. Zo zijn er diverse webshops die uitgroeien van zolderkamer naar opslag bij Service Pack waar tevens het order picken en verzenden van producten uit handen is genomen, maar ook zeker niet vergeten dat er producten gecontroleerd en hersteld moeten worden. Echter staat centraal de vraag voor een totaalconcept zoals voor een specifiek product een juiste actie inclusief verpakking of display ontwikkelen. Voor biologische producten zien we dat er steeds vaker bio-based materialen worden gebruikt en aangevraagd."

Voor meer informatie:
Service Pack B.V.

Lokkerdreef 20
4879 ND Etten-Leur
076-5038531
info@servicepack.nl
www.servicepack.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven