Papieren shopper en topseal van 100% FSC-papier

2025 is een belangrijk kantelpunt voor de verpakkingsbranche. Al dan niet gestimuleerd door de overheid, die de Europese wet- en regelgeving op het gebied van verpakkingen aan gaat passen. Argos, leverancier en producent van verpakkingen, zet dit jaar al grote stappen richting een assortiment van verpakkingen die passen in de circulaire economie.

100% FSC-papieren shopper voor groenten en fruit
Nu exclusief bij Argos verkrijgbaar: de papieren tas voor het verpakken van appelen, peren, aardappelen, druiven en andere soorten groenten en fruit. In totaal tot 2 kg. De shopper is volledig gemaakt van FSC-papier en is 100% recyclebaar.

Een papierentas op zich is natuurlijk niet uniek. Het ‘Grab&Go’ handvat-systeem maakt van deze, op het eerst ogende, standaard draagverpakking een functionele duurzame verpakking, licht de producent toe. Door het handvat-systeem kunnen producten namelijk machinaal verpakt worden.

De shopper is verkrijgbaar in twee verschillende maten (S voor 0,5 kg en een L voor 2 kg). De volledige shopper, van tas tot handvat is te bedrukken.

Topseal van 100% FSC-papier
Toch wel een doorbraak in de verpakkingsbranche is volgens Argos de papieren topseal. "Op deze manier kunnen we nog meer plastic besparen. Het is ook bij magnetron- en ovenmaaltijden te gebruiken, omdat het hittebestendig is."

Voor meer informatie:
Samantha van den Berg
Argos
+31 (0) 174 63 00 11
s.vandenberg@argos.nu 
www.argos.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven