Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Champignon krijgt ‘Koninklijk’ gezelschap in het schap

Uitbreiding in exotische paddenstoelen bij retail

Tholen - Midden vorig jaar veroverde de koningsoesterzwam een plekje in het retailschap. De kingsize paddenstoel die in Duitsland al aan de weg timmert, kreeg bij deze ‘verovering’ hulp van teler Oakfield. 

“Vloggers en bloggers kregen van ons een pakket om zelf koningsoesterzwammen te telen, te oogsten en ermee te koken. Toen ging het echt los op social media”, vertelt Oakfield-directeur Lisa van Veen. Het bedrijf wil met recepten, ideeën en online activatie diversificatie in het paddenstoelenschap op gang krijgen en hierin nauw samenwerken met ketenpartners. 

Voor de afzet van de koningsoesterzwam wist Oakfield Albert Heijn te interesseren. “Wij hebben ons ontwikkeld tot hybride organisatie. We zijn niet alleen gespecialiseerde teler, maar denken mee hoe nieuwe producten en concepten in de markt gezet kunnen worden. Met de koningsoesterzwam is dat nu gelukt, maar ook met convenience concepten als kant-en-klare verse paddenstoelenmixen.” 

Albert Heijn startte in week 45 2020 met de verkoop. Bij Jumbo ligt de  koningsoesterzwam vanaf week 21 2021 in het schap. Een goede ontwikkeling die de vraag naar exotische paddenstoelen verder zal stimuleren, denkt Oakfield. “De koningsoesterzwam is in Duitsland al een tijd lang een vaste waarde in het schap, dus de potentie om verder te groeien is er zeker”, besluit Lisa. 

Voor meer informatie:
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
+31 (0)495 564113
sales@oakfield.nl
www.oakfield.nl