Lancering van slim, herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’

Paardekooper en tech start-up PackBack introduceren een slim, technologisch herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’. In combinatie met de 100% recyclebare Zero Waste Cup helpt dit gebruiksvriendelijke systeem de horeca eenvoudig een flinke stap te zetten naar circulair opereren. Het systeem draagt bij aan het voorkomen van (zwerf-)afval rond koffiehoeken (bedrijfs-)kantines, stadions, pret- en vakantieparken en dierentuinen en het verlagen van CO2-uitstoot. Rotterdamse consumenten kunnen vanaf 1 juli als eerste van dit duurzame beker-systeem gebruikmaken.

Voldoet aan nieuwe EU-wetgeving voor wegwerpplastic
De Zero Waste Cup vraagt door een gepatenteerd ontwerp weinig materiaal, isoleert goed en is 100% recyclebaar. Ook voldoet de beker aan de Single Use Plastics (SUP)-wetgeving, de nieuwe EU-regelgeving die plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik vanaf 3 juli 2021 verbiedt. Piepschuim koffiebekers met deksel, plastic roerstaafjes en andere plastic producten voor eenmalig gebruiken mogen dan niet meer. 

Vierde generatie en CMO Lyanne Paardekooper: “Nederlanders drinken elk jaar zo’n 225 miljoen koffies to-go. Dit integrale herbruikbare beker-systeem helpt ons en onze klanten om een flinke stap te zetten van lineair naar circulair ondernemen, een sterk wapen in de strijd tegen (zwerf-)afval, en CO2-uitstoot. Bij Paardekooper zien we hergebruik in combinatie met slimme systemen als de toekomst. Het systeem voor ‘on the go’ realiseren wij samen met de technologie van circular tech start-up PackBack. Daarmee kunnen we de bekers met een QR-code makkelijk traceren in de keten en het terugbetalen van het statiegeld volledig digitaal faciliteren.”  

Consument vraagt erom
Met het nieuwe concept helpen de twee initiatiefnemers horeca-ondernemers in te spelen op de vraag van consumenten. Zij zijn steeds vaker bereid om een extra stapje te doen voor een beter milieu en ze verwachten dat ondernemers hetzelfde doen. Door hun keuze voor de Zero Waste Cup en daarmee voor het circulaire poolsysteem laten consumenten hun vrienden, familie, collega’s en kennissen zien dat ze minder afval belangrijk vinden, zonder dat het hen extra moeite of geld kost.

Kijk op de website om te zien hoe het herbruikbare beker-systeem werkt.

Start in Rotterdam
De Zero Waste Cup is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij zes koffiezaken in Rotterdam: Picknick Rotterdam, Parqiet, Sajoer, Bertmans, Holy Ravioli en SLA. Paardekooper en PackBack voorzien de ondernemers achter deze zaken van de nodige voorraad herbruikbare bekers. De deelnemende horeca is herkenbaar aan speciaal ontworpen posters op de deur of winkelruit. Na de Maasstad zal de Zero Waste Cup verder worden verspreid over de rest van Nederland. Beide initiatiefnemers streven ernaar dat de herbruikbare beker de standaard wordt in de horeca, de koffiehoek en (bedrijfs-)kantine, stadions, pret- en vakantieparken en dierentuinen in heel Nederland.

Foto rechts: De deelnemende horeca is herkenbaar aan speciaal ontworpen posters op de deur of winkelruit

Onderzoek en tech komen samen
De milieuvoordelen van de beker zijn in opdracht van patenthouder Bockatech door middel van een Life Cycle Assessment vastgesteld door The LCA Centre, het onafhankelijke onderzoekscentrum van Koninklijke Paardekooper Group. Tech start-up PackBack verzorgt het technische netwerk voor de circulatie van de bekers. Zo komen onderzoek en tech samen in een vernieuwend concept om afval en CO2-uitstoot te verminderen.

Voor meer informatie:
Paardekooper
+31 (0)88 22 22 390
info@paardekooper.com
www.paardekooper.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven