Nieuwe schoffelmachine kan schadevrij schoffelen in late gewasstadia

Schmotzer introduceert een nieuwe schoffelmachine, die speciaal is ontworpen voor maximale slagkracht en capaciteit. Sinds de overname door de AMAZONE groep richt Schmotzer Hacktechnik zich op het verder optimaliseren van machines voor mechanische onkruidbestrijding.

Hoge werksnelheid
De Venterra 2K serie combineert een unieke doorgang met een maximale hefhoogte van de parallellogrammen van 50 cm en opent hiermee nieuwe mogelijkheden voor mechanische onkruidbestrijding, zelfs in zeer late gewasstadia. In gewassen met een groeihoogte van een halve meter bijvoorbeeld, is schadevrij schoffelen bij geren mogelijk, zelfs bij het inrijden van de kopakker dankzij de actieve sectieschakeling. Een nieuw ontwerp van de parallellogrammen en het frame zijn ontworpen voor een maximale belasting bij grootschalig gebruik, alsmede voor een zeer hoge werksnelheid.

Diverse uitvoeringen
Voor het seizoen 2022 zal de Venterra 2K serie beschikbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Werkbreedte van 4,5 tot en met 6,75 m kunnen worden aangeboden met rijenbreedtes van 45, 50 en 75 cm in combinatie met het parallellogram KPP-L en sectieschakeling, of KPP-M met of zonder sectieschakeling. 

Modulaire opbouw
De Venterra 2K wordt in de rijen geleid door een camerasysteem, dat ook bij zeer hoge werksnelheden een permanent precieze geleiding garandeert. De Venterra 2K serie focust zich op maximale capaciteit. Bladbeschermingsrollen en diverse werktuigen, zoals vingerwieders op afzonderlijk geleide parallellogrammen, aanaardschijven of een na-eg zijn optioneel verkrijgbaar op alle Venterra 2K machines en kunnen ook altijd achteraf gemonteerd worden dankzij de modulaire opbouw.

Verwisselen in enkele minuten
Door het compacte en lichte ontwerp is er volgens de producent geen opbrengstverlies door bodemverdichting. Nauwkeurig rijden op de helling zonder tractorverzet is probleemloos mogelijk, dankzij het Schmotzer AV5 parallel verschuifframe. Het werk voor het verwisselen van de messen wordt tot enkele minuten beperkt door het Rapido snelwisselsysteem. Nalopende werktuigen, zoals vingerwieders of aanaardschijven zijn gemonteerd aan een separate parallellogram met eigen dieptegeleiding zorgen voor een directe bodemaanpassing onder alle omstandigheden mogelijk. Alle schoffels zijn standaard voorzien van onderhoudsvrije lagers op alle parallellogrammen.

Voor meer informatie
Kamps de Wild
www.kampsdewild.nl

Erwin Tessers
06 – 8266 4989
erwin.tessers@kampsdewild.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven