Gerrit van Gelder, Van Gelder Groente en Fruit:

"Iedereen is vanaf maandag welkom in ons Experience Center om in de wereld van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid te duiken"

Tholen - Maandag 7 juni staat al een tijd rood omcirkeld in de agenda van Gerrit van Gelder. Het Experience Center in het nieuwe pand van Van Gelder Groente en Fruit staat namelijk al een jaar gereed om bezoekers te ontvangen. "Eindelijk is het zover", zegt Gerrit van Gelder.

De coronacrisis sloeg in als een bom bij Van Gelder. Het bedrijf opende vorig jaar haar nieuwbouw met geautomatiseerd warehouse in Ridderkerk, maar zag na de ingelaste coronamaatregelen in maart vorig jaar het gros van de omzet in één keer wegvallen. Toch oogt Gerrit van Gelder absoluut niet aangeslagen. "Het is duidelijk dat we het beroerdste jaar in onze geschiedenis hebben gehad en we zagen wekelijks miljoenen omzet wegvloeien, maar de toekomst zie ik enorm positief in. Vorig jaar zomer zagen we al hoe de markt om kan slaan als er meer mogelijk is. We zien nu met de aangekondigde versoepelingen de vraag meteen weer losbarsten!"

"We gingen van het ene uiterste naar het andere: het was zo druk dat we werk moesten afhouden omdat het te veel van mensen vroeg om volume weg te krijgen, de andere dag (16 maart 2020) waren we dat volume kwijt. Daarom zijn we versneld volledig overgegaan van de Handelsweg naar de Krommeweg. We zouden met Pasen overgaan, maar zijn gelijk met de sluiting van de horeca verhuisd. Omdat we een familiebedrijf zijn hebben we korte lijnen. We hebben niet met andere partijen te maken en konden snel beslissen en de schouders eronder zetten."

Van ontslag van vaste medewerkers is ook geen sprake geweest. Sterker nog, Van Gelder is op zoek naar nieuwe mensen. "2019 was voor ons een heel druk jaar, onder andere door de nieuwbouw. Klanten stonden in de wacht, we hadden geen tijd om mensen te werven. Nu gaan we dat voor alle afdelingen in het bedrijf juist wel doen. Het gaat om allerlei functies, zoals chauffeurs, teamleiders, en productontwikkelaars. Door de coronacrisis hebben we afscheid moeten nemen van onze uitzendkrachten. We gaan nu doen waar we in 2019 niet aan toekwamen, namelijk investeren in eigen mensen die ons groot assortiment en verscheidenheid aan producten echt leren kennen. Die bouwen het bedrijf mee op."

Daarbij is het vanaf 7 juni ook mogelijk om het paradepaardje van het bedrijf - het Experience Center - aan de wereld te tonen. "Van Gelder wordt het centrum van educatie, beleving, innovatie en inspiratie op het gebied van vers. Naast het telen, verpakken, bewerken, bewaren en transporteren van groenten en fruit, gaan we ook op een bijzondere manier onze kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid met de bezoekers delen. Iedereen is vanaf maandag elke dag - met uitzondering van zondag - tussen 10:00 en 17:00 uur welkom om in de wereld van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid te duiken", vertelt Gerrit enthousiast.

"We gaan werken met tal van thema's en willen dat mensen als ze naar buiten gaan, vol zitten met inspiratie en weten wat er nog meer mogelijk is met groenten en fruit. Uiteraard is er ook heel veel te proeven. Zowel consumenten, bedrijven als klanten zijn dagelijks welkom om te genieten van een gezonde smoothie tot een heerlijke lunch!"

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
+31 (0)6 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl  
www.vangeldernederland.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven