Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer zetting bij biologische Xenia-peer

De Xenia-peer is relatief makkelijk te telen. Ze is weinig gevoelig voor ziekten en plagen en met het juiste teeltadvies komen er voldoende, gezonde en smaakvolle vruchten aan de boom. 

Bronvermelding: Proeftuin Randwijk 

Een van de maatregelen die kan worden genomen om de zetting te bevorderen, is het behandelen met Aminosol (aminozuren in vloeibare vorm) en Stimplex (zeewierextract van Ascophyllum nodosum).

Op de Proefruin Randwijk werd in 2020 onderzoek gedaan naar het verbeteren van de zetting bij Xenia-bioperen. Er werden drie objecten met elkaar vergeleken. In het eerste object werd Aminosol en Stimplex toegepast (6x 5l/ha Aminosol toegepast plus 10x 1 of 2 l/ha Stimplex). In het tweede object werd geen Aminosol gebruikt maar wel Stimplex (10x 1 of 2 l/ha) en in het derde object werden Aminosol en Stimplex geen van beide gebruikt. Het effect was duidelijk.

Aminosol en Stimplex hebben beide een positief op de zetting van de biologische geteelde Xenia-peer. Beide gaven meer zetting. Zie onderstaande tabel:

Voor meer informatie:
Proeftuin Randwijk
info@proeftuinrandwijk.nl
www.proeftuinrandwijk.nl

Publicatiedatum: