Nikkelvrije gewassen

Een uitzonderlijk goed jaar voor biologische Victoria druiven

“Het Siciliaanse druivenseizoen begint vroeg en wij gaan starten met het Victoria ras”, zegt Matteo Astuto. Hij is lid van de telersorganisatie Platinum en beschikt over ongeveer 2 hectare.

Matteo Astuto

“Dit jaar hadden we ongeveer vijftien dagen voorsprong in vergelijking met andere jaren. Een zeer belangrijke gebeurtenis, omdat we ons daardoor al vroeg kunnen positioneren. Een onbetwistbaar voordeel dat onze afzetpartners kunnen waarderen.” 

“Onze plantages liggen op enkele kilometers van de zee, waar een zacht briesje waait, terwijl ze aan de andere kant beschermd worden door de Monti Iblei. Dit zorgt voor een perfecte klimatologische balans voor de teelt van druiven. Zozeer zelfs dat we zelden problemen hebben met schimmelziekten of andere aandoeningen. Dit maakt van onze druif een druif met uitzonderlijke geur en smaak.”“Telersorganisatie Platinum ondersteunt de overgang naar biologisch. Wij zijn bezig met de omschakeling naar biologisch en wij hebben reeds de eerste controles ontvangen die de echtheid van de toegepaste praktijken hebben geverifieerd. Bijna alle gewassen van de telerorganisatie zijn residuvrij. Deze en andere vaardigheden die de organisatie ons aanreikt, maken echt het verschil voor de Siciliaanse teelt. Onze Victoria-druiven zullen namelijk worden opgenomen in het merk Fruttibleo, een nieuwe lijn die de beste Siciliaanse producties omvat, bestemd voor grote Italiaanse en buitenlandse retailers.”

Fruttibleo is een verzameling gewassen die uitblinken in voortreffelijkheid en afkomstig zijn uit een gebied dat altijd in het teken van de landbouw heeft gestaan.

Intussen wordt ook het groentenseizoen voortgezet, dat met zijn nikkelvrije gecertificeerde gewassen bijzondere aandacht besteedt aan consumenten met allergieproblemen. De certificering betreft de teelt van tomaten (cherry, datterino, sanmarzanino, tondo liscio, cuore di bue, oblungo en midi plum), aubergines (langwerpig, rond, gestreept en paars), courgettes (donker- en lichtgroen), paprika's (traditioneel en Sweet Palermo).

“Wat groenten betreft lijkt de afzet te stagneren. De prijzen van de traditionele paprika's en de gestreepte aubergines houden goed stand, hoewel ze onder de €1,00  blijven. De prijzen voor de ronde, paarse en lange aubergines schommelen tussen €0,45 en €0,25 en soms zelfs €0,10. Wat tomaten betreft, houden alleen de datterino en de midi plum zich goed. Dit is het panorama van de prijzen en wij, als gestructureerd bedrijf, kunnen alleen dankzij onze gewassen van hoge kwaliteit een verschil maken op het gebied van de prijzen”, zegt een woordvoerder van de telersorganisatie.

Voor meer informatie:
O.P. Platinum Soc. Coop. Agr. 
C.da Piombo, s.n.
97100 Ragusa - Italië 
+39 330 814094
+39 339 4191445
info@opplatinum.it 
www.opplatinum.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven