"De biologische markt had qua prijzen weinig te klagen"

Markt groene asperges flink gedaald

Door de overvloed aan asperges zijn de prijzen op de Italiaanse aspergemarkt momenteel gedaald. “Tot vier dagen geleden hadden de asperges een prijs van €4,00 à €5,00 per kilo, maar daarna daalde dit hard. Op 12 mei 2021 schommelen de prijzen tussen €2,00 en €2,50 per kilo voor die van mindere kwaliteit en tussen €3,00 en €3,50 voor A-kwaliteit.”

Archieffoto

Tazio Zavaglia, een grossier op de markt van Rimini: “In april waren de prijzen veel te hoog. De asperges waren schaars en de prijzen waren hoger dan €6,00 per kilo. Daarna daalde dit, hoewel de prijzen in principe altijd goed bleven. Tot afgelopen week, toen stortte het in.”

Met Pasen leefde de markt enigszins op, maar het seizoen was abnormaal door het koude lenteweer. De biologische had qua prijzen weinig te klagen. “Onze oogst was ongeveer 20% lager als gevolg van het weer. De biologische markt is echter altijd vrij levendig geweest en wij hebben niet de schommelingen van de conventionele asperges gekend. Nu ligt de prijs rond de €5,00 per kilo”, zegt Renzo Moro van Primo Asparago.

De gemiddelde prijs lag binnen de verwachtingen, maar men had niet gerekend op de lagere hoeveelheden. “Het koude weer in maart en april heeft de groei belemmerd en de planten zijn in stress geraakt”, concludeert Moro.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven