Boeren, dierenartsen en dierenbeschermers roepen politici op: veel minder dieren en alle dieren buiten

Posters in Den Haag voor kleinere en diervriendelijkere veehouderij

Opvallende posters in het centrum van Den Haag roepen de formerende politici op om in het regeerakkoord te kiezen voor een gezonde veehouderij met veel minder dieren en die allemaal buiten komen. Afzenders zijn Compassion in World Farming (CIWF), Caring Farmers en Caring Vets. Een kleinere, diervriendelijkere veehouderij voorkomt volgens de afzenders veel dierenleed, draagt bij aan het oplossen van het stikstofprobleem, gaat klimaatverandering tegen en geeft boeren weer toekomst.

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “In de Nederlandse veehouderij zitten extreem veel dieren, waarvan het overgrote deel opgesloten zit in volle stallen en hokken. Dat leidt niet alleen tot dierenleed, het is ook een risico voor onze gezondheid, het milieu en het klimaat. Het roer moet om. De plannen voor de komende tijd worden nu gemaakt, een sterke verkleining van de veehouderij moet nu in het regeerakkoord komen.”

Hanneke van Ormondt van Caring Farmers: “Jarenlang zwalkbeleid vanuit Den Haag heeft geleid tot halvering van het aantal boeren, milieuvervuiling en achteruitgang van de natuur. Veel boeren willen graag veranderen en hun dieren naar buiten laten, maar wachten op helder lange termijnbeleid, een eerlijke afzetmarkt en omschakelhulp. Gaat het nieuwe kabinet dit brengen?”

Frederieke Schouten, dierenarts en medeoprichter Caring Vets: “De huidige intensieve veehouderij is onhoudbaar. En voor de dieren onleefbaar. Elk dier heeft het recht op een leven dat past bij zijn natuurlijke behoeftes. Met een duidelijke sturing vanuit de politiek komt dat binnen handbereik!”

De posters (papier en digitaal) zijn vorige week geplaatst en nog twee weken lang in het centrum van Den Haag, rond het Binnenhof en nabij partijbureaus te zien. Ook prijkt de oproep een week lang op een megagrote snelwegmast langs de A12 bij een van de toegangswegen naar Den Haag. De actie is geheel mogelijk gemaakt door crowdfunding.

Voor meer informatie:
Compassion in World Farming
www.ciwf.nl

Caring Farmers
www.caringfarmers.nl

Caring Vets
www.caringvets.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven