Organto sluit leveringsovereenkomst met Mexicaanse partner voor bio-avocado's

Organto Foods, een Canadese leverancier van biologische groenten en fruit, kondigde aan dat het een 5-jarige exclusieve leveringsovereenkomst heeft gesloten met een Mexicaanse leverancier van bio-avocado's. De overeenkomst voorziet in een levering vanaf 2021 tot het einde van kalenderjaar 2025 met een geschat inkomstenpotentieel over de contractperiode van ongeveer € 44 mln.

Rients van der Wal, Co-CEO van Organto en CEO van Organto Europe: "We zijn zeer verheugd dat we deze strategische lange termijn leveringsovereenkomst kunnen afsluiten, waarmee we ons aanbod van bio-avocado's uit Mexico aanzienlijk kunnen uitbreiden, een belangrijke teeltregio met een behoorlijke aanwezigheid in de bio-groenten- en fruitsector. Bio-avocado is een belangrijk product in onze groeiende portefeuille, die wordt ondersteund door een jaarrond aanbod via strategische toeleveringspartners van over de hele wereld."

"Wij zien dat de vraag naar avocado's blijft groeien, gedreven door het voedingsprofiel en een focus van de consument op gezondheid en
welzijn. Deze strategische leveringsovereenkomst vergroot onze mogelijkheden aanzienlijk en zal een belangrijke rol spelen bij de schaalvergroting van ons bedrijf om aan de vraag van onze klanten te voldoen."

Onder de voorwaarden van de exclusieve leveringsovereenkomst zal Organto het recht hebben om de hele opbrengst van de leverancier voor de komende vijf jaar tot 31 december 2025 op de markt te brengen. De leverancier teelt momenteel op ongeveer 100 hectare in de Nayarit-regio in Mexico, met oogsten die naar verwachting zullen toenemen naarmate de bestaande boomgaarden volgroeien en er in de komende jaren extra capaciteit wordt toegevoegd. De producten zijn momenteel Globa GAP, SMETA en volgens de Europese Unie biologisch gecertificeerd. Daarnaast heeft de leverancier toegezegd met Organto samen te werken om Fairtrade certificering te verkrijgen tegen het begin van het seizoen 2021 en Bio Suisse certificering tegen het begin van het seizoen 2022. De levering tijdens de contractperiode wordt geraamd op 12,5 mln tot 14,0 mln kg. Dit is van belang om de exclusieve distributierechten te verkrijgen.

Organto is overeengekomen om maximaal 1 mln gewone aandelen uit te geven aan de leverancier gedurende de looptijd van de overeenkomst op basis van het behalen van minimale jaarlijkse volumedoelstellingen. De uitgifte van deze aandelen in het kader van de leveringsovereenkomst is afhankelijk van de aanvaarding door de TSX-V.

Organto's jaarrond aanbodketen van bio-avocado omvat aanvoer uit vier continenten, waaronder Marokko, Spanje, Colombia, Peru, Mexico, Zuid-Afrika, Tanzania en Kenia. De Mexicaanse aanvoer is essentieel in de periode van augustus tot november. Het bedrijf werkt voortdurend aan de ontwikkeling van extra bevoorradingsbronnen om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van zijn klanten in heel Europa.

Klik hier om het oorspronkelijke persbericht te lezen.

Voor meer informatie:
Organto Foods Inc.
1090 Hamilton Street
Vancouver, B.C. V6B 2R9, Canada
+1 604-634-0970
+1 888-818-1364
info@organto.com
organto.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven