Een voedingsschijf voor veganisten

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) heeft een volledig vegan voedingsschijf opgesteld. Veganisten kunnen deze visueel aantrekkelijke A3 poster gebruiken als uitgangspunt voor een gezond en gevarieerd plantaardig voedingspatroon. De poster is nu te koop in de NVV webshop.

Een gevarieerd plantaardig voedingspatroon is geschikt voor mensen in alle levensstadia, inclusief zwangerschap, borstvoedingsperiode, kindertijd, puberteit en voor atleten, aldus de Academy of Nutrition and Dietetics (Amerikaanse Vereniging van Diëtisten).

Schijf van Vijf voor veganisten
Tot nu toe moesten veganisten het met 'De Schijf van Vijf' van het Voedingscentrum doen om te zien wat de basis voor een gezond voedingspatroon is. Hoewel er in deze schijf de laatste jaren steeds meer plantaardige voeding is opgenomen, is hij niet goed bruikbaar voor veganisten omdat er in de richtlijnen nog steeds uitgegaan wordt van het eten van dieren.

De NVV zet zich onder andere in om goede informatie over gezonde plantaardige voeding beschikbaar te maken voor veganisten. Daarom hebben we ons team van voedingsdeskundigen gevraagd een heuse vegan schijf te ontwikkelen.

"In 2020 zijn we begonnen met het samenstellen van de volledig Nederlandstalige vegan voedingsschijf. We wilden met een mooi vormgegeven poster in één oogopslag laten zien hoe een gevarieerd plantaardig voedingspatroon eruit ziet", aldus de NVV.

QR-code
De poster is ontworpen door Maria Tiqwah in samenwerking met de deskundigen van de NVV voedingscommissie. Een QR-code op de poster geeft tevens toegang tot informatie over de verschillende productgroepen binnen een plantaardig voedingspatroon: groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten en noten en zaden. Daarnaast zijn er ook aanbevelingen voor supplementen en vochtinname te vinden.

De Vegan Schijf is vanaf nu te bestellen in de webshop van NVV en kost 6 euro (exclusief verzendkosten).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven