Onderzoeksteam analyseert biodiversiteit van de teelt van Bio Campojoyma (Spanje)

"Natuurbehoud zit concurrentievermogen niet in de weg"

Het Spaanse Bio Campojoyma wil de teelt van zijn gewassen tot authentieke levende ecosystemen maken waar er ruim plaats is voor flora en fauna. Het zet daarvoor een nieuwe stap voorwaarts met het onderzoeksproject "Analyse en behoud van biodiversiteit in de biodynamische citrusteelt als toegevoegde waarde", dat het samen met de Universiteit van Almería op touw heeft gezet.

Het Onderzoekscentrum voor Wetenschappelijke Collecties van de Universiteit van Almería (CECOUAL) zal de aanwezige biodiversiteit in de biodynamische citroenteelt van het bedrijf inventariseren en tegelijkertijd voorstellen doen voor de bevordering ervan. Daarnaast zal er een test worden uitgevoerd om Linaria nigricans, een bedreigde kruidachtige plant die endemisch is in de provincie Almería, in het teeltsysteem op te nemen.

Francisco Jesús Montoya

“Ons doel is duurzame gewassen telen, daarom is het behoud van de biodiversiteit op onze percelen een prioriteit”, zegt Francisco Jesús Montoya Sánchez, oprichter en manager van Bio Campojoyma. “We willen laten zien dat natuurbehoud het concurrentievermogen niet in de weg zit, en daarom willen we graag CECOUAL en de Universiteit van Almería bedanken dat ze samen met ons dit onderzoeksproject willen opstarten.”

Bijeenkomst in de boomgaard
Bio Campojoyma wil dat alle afdelingen van het bedrijf hierbij betrokken wordt. Daarom hebben Esther Giménez Luque, professor biologie aan de UAL en directeur van CECOUAL, samen met José Luis Molina Pardo en Francisco José Gallegos Villegas, leden van het onderzoeksteam, de details van het project uitgelegd tijdens een bijeenkomst in de boomgaard, tussen de citroenbomen van Campojoyma.

“Dit onderzoeksproject moet de weg wijzen die de Spaanse tuinbouwsector in de toekomst moet inslaan, want de consument kijkt niet alleen naar de kwaliteit van het product, maar maakt zich ook zorgen over de duurzaamheid van het productiesysteem”, zei Esther Giménez.

Medewerkers van Bio Campojoyma en onderzoekers van CECOUAL samen op de foto in de natuur

Het onderzoeksproject zal het mogelijk maken om de biodiversiteit die aanwezig is op de citruspercelen van Bio Campojoyma in detail te kennen, maar zal ook een voorstel doen om de biodiversiteit nog te verbeteren door middel van herstelacties en het creëren van groene infrastructuren. Het moet ook bijdragen tot het vergroten van het milieubewustzijn bij de consument door te informeren over de milieuvoordelen van het biodynamische model.

“We zijn erg enthousiast over dit onderzoeksproject waarmee we als duurzaam bedrijf blijven evolueren. We betrekken er ook onze arbeiders bij, want volgens de richtlijnen van de onderzoekers zullen ze kunnen meewerken aan het project. Dit initiatief wordt ook zeer gewaardeerd door onze klanten in heel Europa, die zich goed bewust zijn van het belang van het natuurbehoud”, besluit Francisco Jesús Montoya.

Voor meer informatie:
Bio Campojoyma
+34 950 386 590 (Spanje)
info@campojoyma.com
www.campojoyma.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven