Machteld Huber wint Cruquius Penning

Vandaag, woensdag 10 maart 2021, wordt de vijfde 1852 Lezing en de uitreiking van de Cruquius Penning gehouden, deze keer via een livestream. Met dit evenement richt de gemeente Haarlemmermeer een spotlight op vernieuwende kennis en duurzame perspectieven. Juist deze periode van een wereldwijde pandemie vraagt om nieuwe inzichten en de kracht van tegendraads denken.

Muriel Arts gaat in haar 1852 Lezing in op collectief leiderschap. "Het draait een andere manier van denken en werken in een dynamische omgeving."

Winnaar Cruquius Penning 2021: Machteld Huber
Winnaar van de Cruquius Penning 2021 is Machteld Huber. Toen ze in het begin van haar loopbaan zelf met ziekte werd geconfronteerd, ontdekte zij dat haar ervaring als patiënt veel verder strekte dan wat zij als arts ooit had geleerd. Samen met de Gezondheidsraad en ZonMw ontwikkelde ze een nieuw en dynamisch concept van gezondheid, gebaseerd op veerkracht, functioneren en eigen regie.

Machteld Huber. Foto: Paul Roes, 2020. 

De penning die voor de vijfde keer wordt uitgereikt, is bestemd voor de persoon die in afgelopen periode op een positieve manier haar of zijn stempel heeft gedrukt op thema's rond duurzaamheid. Ze ontvangt de penning voor haar niet-aflatende streven om een antwoord te bieden op de (zorg)opgave en de (actuele) gezondheidscrisis waar de samenleving voor gesteld staat; haar authentieke inzet voor gezondheid en kwaliteit van leven en leefomgeving bij de transitie naar een circulaire samenleving, met opvallende (baanbrekende) prestaties c.q. aantoonbaar pionierschap; het hieraan op impactvolle wijze invulling geven en het stimuleren van anderen; de wetenschappelijke vertaling van empathie en de praktische boodschap dat ieder mens een eigen gezondheidsbalans heeft; haar voortdurende zichtbaarheid (als voorbeeld/boegbeeld); het zijn van een ‘mentaal stoomgemaal’ en haar leven in dienst stellen van dit duurzaam gedachtegoed.

Klik hier voor meer informatie over Machteld Huber.

De livestream is te volgen en terug te zien via deze pagina.

Kijk hier voor achtergronden, eerdere winnaars van de Cruquius Penning en voorgaande 1852 Lezingen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven