Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sevilla, het zonnetje in huis

"Op afstand - de lekkerste"

Bio-aardappeltelers Jozien en Niek Vos missen de contacten en proberen vooral de kleinkinderen toch te ontmoeten. Hierin speelt het biologische aardappelras Sevilla een verwarmende rol, vertelt Jozien:

"We zijn tegen wil en dank in een online wereld belandt. De aardappeltentoonstellingen overal, de zaailingen shows. We hebben ze online gezien. Maar we missen de –toevallige- ontmoetingen. De verrassende gesprekken. En die zijn er altijd weer met kwekers. Het zijn mensen met een passie. En een bijzondere opmerkingsgave. Wat die in een aardappelplant zien, dat verzin je niet."

Niek deelt wat bio-frites uit aan de kleinkinderen. 

"Het is altijd inspirerend mensen vanuit hun passie te horen vertellen. Ze vormen met hun handen zorgvuldige –nestjes- nog voor de oogst aanbreekt. Het juiste moment. De gave knol, het diepgroene blad. Wel of geen phytopththora weer... De voorbereidingen voor het poten worden hier inmiddels weer getroffen. De kleinkinderen weten er inmiddels ook al van alles van. Maar wat het meest gewaardeerd wordt is de frites van Niek. Als die gebakken wordt, dan komt het zonnetje in huis. Want friet van Niek, lekkerder vindt je ze niet. Online gaat dat proeven niet. Toch is het in deze tijd extra belangrijk wat bijzondere sociale momenten te creëren. En de vreugde van de ontmoeting, die nu extra waardevol blijken, te beleven. Juist met kinderen. Dan houden we het vol!"

"Er valt van alles te verzinnen. Samen wandelen, de voorjaarszang van de vogels te horen, verstoppertje spelen en daarna lekker smullen van warme huisgebakken Sevilla frites."

"Op afstand - de lekkerste!"

Voor meer informatie: jozienvos@hotmail.com 

Publicatiedatum: