Bio-bloemeninitiatief kanshebber voor deelname aan versnellingstraject GO!-NH

"Willen zoveel mogelijk biologische bloemen op tafel krijgen"

Tholen - Een initiatief rondom biologische bloemen is door de eerste selectie van het GO!-NH programma heen. Het aantal kanshebbers werd eerder deze week van 70 naar 25 teruggebracht en morgen wordt bekend welke 10 projecten definitief deel mogen nemen aan het versnellingstraject voor startups en MKB met een duurzame innovatie in de provincie Noord-Holland.

Het gaat om een gezamenlijk initiatief van bio-bloemiste Toma Smit (TOMA | Bloemenservice) en biologische bloemen- en groententeler Wietse Bakker van CSA tuinderij LandinZicht. Toma: "We staan te popelen om deel te mogen nemen aan dit traject. Morgenmiddag mogen we een 1 minuut durende pitch houden om de jury te overtuigen van ons idee.

Toma tussen de bloemen. 

TOMA heeft de ambitie om een substantiële bijdrage te leveren aan het vergroten van vraag en aanbod van schone en biologische bloemen. "Hiervoor is het essentieel om mensen bewust te maken van de achtergronden van de reguliere bloementeelt. Mijn missie is om zoveel mogelijk biologische bloemen op tafel te krijgen. Ons initiatief moet helpen bij het zichtbaar krijgen van biologische bloemen en de voordelen hiervan. Heel veel mensen weten niet dat reguliere bloemen heel erg milieubelastend zijn. Het huidige systeem, met bijvoorbeeld volle bloemenvazen hartje winter, klopt niet."

Wanneer Toma en Wietse mee mogen doen aan het versnellingstraject krijgen ze hulp bij het beter in de markt zetten van de producten en het kunnen vinden van potentiële klanten. "Daarmee zouden we mooie stappen kunnen zetten, ook rondom het vergroten van het bewustzijn omtrent bloemen."

Voor meer informatie:

TOMA | Bloemenservice
info@tomabloemenservice.nl 
www.tomavandenbosch.nl 

CSA LandinZicht
info@csa-landinzicht.nl 
www.csa.landinzicht.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven