"Deze bio-sector heeft echt een speciaal plekje in mijn hart"

Harry Schipper 40 jaar in dienst bij Wessanen

Tholen - Harry Schipper was gisteren maar liefst 40 jaar in dienst bij Wessanen. De Rayon Manager krijgt via LinkedIn (Wessanen Benelux) de felicitaties overgebracht en wordt daar bedankt voor al zijn inzet en enthousiasme. Harry: "Ik had er verder niet zo bij stilgestaan. Mooi om deze waardering te krijgen. Ik heb heel veel mailtjes, sms’jes, kaartjes en telefoontjes gekregen, zo leuk!"

Harry is in 1981 begonnen bij Boas. Om een beeld te schetsen van de situatie toen, zegt hij: "Computers waren toen nog hele flatgebouwen. Ik kreeg een interne opleiding die een week duurde, draaide een dagje in het magazijn mee, heb orders moeten verwerken en mocht met de vrachtwagen mee. Vervolgens kreeg ik een ordner en een mapje en vertelden ze me dat ik maar gewoon aan de slag moest gaan."

Een grote familie
Hij is een bekend gezicht ook voor de biospeciaalzaken, omdat Harry altijd in de buitendienst actief is geweest. "Ik heb in een ver verleden stage gelopen bij een verzekeringsbedrijf en toen besefte ik meteen dat het niks voor mij is om de hele dag op kantoor te zitten. De buitendienst is echt mijn ding. Klanten bezoeken vind ik het allermooist."

De biologische sector is bijzonder voor Harry: "In het natuurvoedingskanaal zitten we allemaal op dezelfde golflengte. Dat is zo mooi. Het is één grote familie en het gaat er heel gemoedelijk aan toe. Ook is er zo veel kennis over de producten. Deze sector heeft echt een speciaal plekje in mijn hart."

Nu niet op pad
Sinds de coronacrisis werkt Harry noodgedwongen veelal vanuit huis. "Dat is erg gek, ik was altijd op pad. Als ik niet naar klanten ging stond ik op beurzen. Nu ben ik veel thuis, vooral met het Engelse virus vind ik het heel spannend."

Ecotone
In november 2020 werd bekend dat Wessanen voortaan Ecotone heet. Het hoofkantoor zit niet langer in Amsterdam, maar in Lyon. Voor Harry heeft dit voor zijn dagelijkse werkzaamheden weinig veranderd. "Alleen wat e-mailadressen van collega's zijn veranderd, voor de rest voelt het helemaal niet anders gelukkig." Harry hoopt nog tot zijn 67ste door te kunnen werken. Daarmee maakt hij net niet de 45 jaar vol.

Voor meer informatie: 06 29075607, harry.schipper@wessanen.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven