Biologische bananen vestigen in 2020 nieuwe records in de VS

Hoewel de gestage groei van de invoer van biologische bananen voor de Amerikaanse markt in 2019 een pas op de plaats maakte, worden in 2020 alle records gebroken. De groei van de invoer heeft zich hersteld: de markt is in de eerste 11 maanden van het jaar met 15% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2019 en 2018.

Het lijkt erop dat 2019 slechts een hobbel op de weg was, die verband hield met een daling van de opbrengsten bij de belangrijkste leverancier van de Amerikaanse markt, Ecuador. Dat land noteerde een daling van 12% ten opzichte van 2018.

Terwijl Ecuador in 2020 niet meer kon doen dan opnieuw een niveau bereiken dat ongeveer gelijk was aan dat van 2018 (+1% tussen januari en november), werd de groei aangedreven door aanzienlijke oogsten van Mexicaanse biobananen, die een stijging van 48% konden waarmaken.

De sector in zijn geheel heeft sinds de tweede helft van 2019 een enorme en gestage vooruitgang geboekt. Ook de coronapandemie lijkt geen belemmering te hebben gevormd voor de verdere groei van de markt voor biologische bananen.

Bron: fruitrop.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven