Jean-Baptiste Pinel, Primland:

"Al onze kiwirassen zijn in lijn met de behoeften van de consument"

Primland biedt een breed assortiment aan producten aan klanten aan, waaronder onder meer de groene kiwi's  van het Adour Label Rouge, IGP, biologische groene kiwi's, Gold kiwi's, Nergi minikiwi's en rode kiwi's. “Met zo'n breed assortiment kunnen we aan alle wensen van onze klanten voldoen. De consumenten die zachtere kiwi's willen, kiezen meestal Gold kiwi's, degenen die vooral op zoek zijn naar kiwi's die makkelijk te eten zijn, kiezen voor de Nergi minikiwi's en degenen die op zoek zijn naar kiwi's met een nieuwe, zoetere smaak, kiezen voor de rode kiwi's," vertelt Jean-Baptiste Pinel, Directeur van Primland.

"De concurrentie is belangrijk"
Dit jaar was de concurrentie op de exportmarkt relatief pittig. "We hadden last van de concurrentie van Griekse en Italiaanse kiwi's waarvan we wat de prijs betreft maar moeilijk kunnen winnen. Dankzij de bekendheid van ons merk, een garantie voor kwaliteit, weten we ons staande te houden. Het merk is met name erg populair in landen als Spanje, België en Taiwan. Op sommige markten waar minder sprake is van een geschiedenis is, is het merk minder bekend en zijn de effecten van concurrentie duidelijker merkbaar."

"Het Chileense kiwiseizoen ziet er best goed uit"
Tegen de tijd dat het Franse kiwiseizoen voorbij is, biedt Primland  klanten kiwi's uit Chili buiten het seizoen aan. “Begin april vindt de oogst plaats en begin mei komen de eerste Chileense kiwi's op de Europese markt. Tot nu toe verloopt de teelt erg goed. De bestuiving is ook goed verlopen: de kiwi's hadden zich goed ontwikkeld, er waren geen problemen die te maken hadden met het weer en er is voldoende water beschikbaar. Alles is onder controle en als we deze trend voortzetten, belooft het best een goed seizoen te worden."

"We moeten nieuwe bomen planten planten om ons Franse teeltpotentieel te kunnen behouden"
Volgens Jean-Baptiste Pinel is voor de Franse kiwiteelt de veroudering van de boomgaarden de grootste uitdaging. "Het aantal aangeplante hectares is al jaren stabiel of neemt zelfs licht af. Om de duurzaamheid van de Franse teelt te kunnen waarborgen, moeten er echter ook regelmatig nieuwe bomen worden geplant om zo de boomgaarden te vernieuwen."

Voor meer informatie:
Primland
+33 (0)5 58 90 09 95
olivier.pouilhes@primland.fr  
www.primland.fr  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven