Paolo Pari, Almaverde Bio

"Er is veel vraag naar biologische producten, vooral in het buitenland"

De vraag naar biologische groenten en fruit neemt toe in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "De trend groeit ook door het gebrek aan aanbod uit Spanje, als gevolg van het slechte weer. Hoe minder product, hoe hoger de vraag," zegt Paolo Pari, marketingdirecteur van Almaverde Bio. Clementines, kiwi's, appelen en peren zijn momenteel de best verkopende bio-producten, samen met seizoensgroenten.

"Zoals bekend is de verkoop in de biologische sector tijdens de eerste lockdown met dubbele cijfers gestegen, om vervolgens in de zomer te pauzeren. In de herfst was er een herstel, dat nu nog steeds voortduurt. Vanuit ons perspectief is de biologische markt in Italië in 2020 stabiel geworden en groeit hij in het buitenland," aldus Paolo Pari.

"In dit stadium is het niet gemakkelijk om de marktdynamiek te voorspellen. Het aantal impulsieve aankopen is zeker afgenomen. De consument gaat zo weinig mogelijk naar de supermarkt, heeft een precieze boodschappenlijst en besteedt minder tijd aan extra aankopen. Biologische groenten en fruit worden vanuit verschillende invalshoeken met een grotere toegevoegde waarde bezien."

Paolo Pari op een archieffoto

Op het gebied van de verpakking voldoet Almaverde aan alle eisen. "Wij werken met 100% recycleerbare en 100% composteerbare verpakkingen. Daartussenin zijn alle bedenkbare combinaties mogelijk. Plastic verpakkingen nemen af, maar de keuze is afhankelijk van de behoeften van de klant," besluit Pari.

Voor meer informatie:
Paolo Pari
Canova srl
Via Emilia Levante, 2750
47020 Longiano (FC)
Italië
+39 0547 57541
commerciale.canova@apofruit.it
www.canovaprodottibiologici.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven