Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische kerststol voor huurders sociale woonorganisaties

Bij Lunchroom Genietcafé in Zutphen is de afgelopen dagen hard gewerkt om 340 verrassingstasjes in te pakken voor de huurders van sociale woningen. Een initiatief van enkele woningcorporaties die de huurders en hart onder de riem willen te steken in deze moeilijke tijden.

Direct enthousiast
Lunchroom Genietcafé werd direct enthousiast en ging aan de slag om deze uitdaging vorm te geven. Gijs Peteroff, eigenaar van Lunchroom Genietcafé vertelt dat het best een uitdaging was. "De planning was kort en tijdens de week voorbereidingstijd ging de extra zware lockdown in. Ons horecabedrijf heeft 24 medewerkers in dienst waaronder een aantal mensen met een dagbestedingsindicatie of anderszins een vorm van begeleiding naar een betaalde werkom-geving. Deze mensen zitten nu merendeels thuis omdat we voor de take away natuurlijk niet veel handjes nodig hebben. Deze opdracht kwam ons goed uit en had ook een heel sociaal karakter."

Biologische kerststol
In het rijksmonument Huize Borro heeft Lunchroom Genietcafé een verhuurbare etage met zaalruimte. Vanwege corona nu de perfecte ruimte om snel 340 verrassingstasjes in te pakken, zo bleek. Alleen, hoe kom je in een paar dagen tijd aan 340 fairtrade chocoladerepen en bijvoorbeeld 340 vers gebakken kerststollen?
Samen met bedrijfsleiders Rebeca en Lizette werden leveranciers gebeld en draaiboeken gemaakt. Bakkerij Verbeek uit Brummen wilde in de nacht van zondag op maandag productiecapaciteit reserveren voor 340 vers gebakken biologische kerststollen. Onwijs blij hebben negen medewerkers die kraakverse kerststollen ’s morgens om 8 uur aan de tasjes toegevoegd. Lizette: “Het was een strakke timing maar dankzij het draaiboek is het gelukt alle leveringen ’s morgens om 8 uur op één punt te hebben en een uur later waren alle 340 kerstattenties klaar voor de uitreiking”.

Persoonlijk uitgedeeld
Een flink deel van de medewerkers is vervolgens de wijken ingetrokken en hebben de tasjes stuk voor stuk persoonlijk overhandigd aan de bewoners. Uiteraard met in achtneming van de Corona-maatregelen, dus op 1,5 meter afstand én mondkapje bij het aanbellen. Rebeca: “Het was een feest om al die blije gezichten te zien van mensen die totaal onverwacht een tas vol lekkernijen ontvingen, zo maar, aan de deur. Zó dankbaar werk.” Gijs vult haar aan: “Het mooie van deze actie was de samenwerking onder tijdsdruk waarbij een groot deel van het thuiszittende horecateam betrokken kon worden. En wat geweldig dat wij biologische producten de wijk in mochten brengen. Veel mensen hebben nu kennis gemaakt met de biologische lekkernijen die onze mooie sector te bieden heeft”.

Voor meer informatie: www.genietcafe.nl

Publicatiedatum: