IFOAM Organics Europe blij met promotiebeleid Europese Commissie

De Europese biologische beweging IFOAM Organics Europe is blij met de speciale aandacht die gereserveerd is voor de biologische landbouw in het promotiebeleid van de Europese Commissie. 

Het is een zeer concrete eerste stap om de doelstelling van 25% biologische landouwgrond in Europa tegen 2030 te bereiken. De biologische beweging zal haar best doen om ervoor te zorgen dat de biologische sector deze belangrijke kans ten volle benut en roept de Commissie op om deze oproep als voorbeeld te nemen voor de komende jaarlijkse campagnes.

De voorzitter van IFOAM Organics Europe zei: "Ik ben blij met dit concrete aanbod en deze maatstaf voor alle boeren in onze Europese Unie. Om de huidige vicieuze cirkel waarin veel boeren vastzitten te doorbreken, hebben we een verandering in de consumenten-gewoonten nodig en moeten we het aantrekkelijk maken voor boeren om over te schakelen naar de biologische landbouw. We zijn blij dat de Commissie deze boodschap promoot in haar beleid en ik heb er alle vertrouwen in dat investeringen in en de omschakeling naar biologische landbouw een nieuw perspectief biedt aan boeren in heel Europa."

Bron: IFOAM Organics Europe 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.