Spar Oostenrijk levert bio-groenten uit het gebied rond kasteel Tratzberg

"Biologische groenten met een vleugje kasteelgevoel"

Herfsttijd is groententijd. Het familiebedrijf van Maria en Georg Pfurtscheller uit Terfens teelt al vijf jaar lang biologische herfstgroenten op het grondgebied van het statige kasteel Tratzberg tussen Schwaz en Jenbach. Exclusief voor de Tiroolse Spar-, Eurospar- en Intersparsupermarkten zijn nu ook biologische wortelen, biologische knoflook en biologische pompoenen verkrijgbaar. Het tuinbouwbedrijf van Maria en Georg Pfurtscheller is al 15 jaar een partnerleverancier van Spar.


Kasteel Tratzberg (Foto: Wikipedia)

De familie Pfurtscheller uit Terfens in het district Schwaz is één van de 137 regionale Spar-leveranciers uit Tirol. Momenteel bieden de Tiroolse Spar-, Eurospar- en Intersparsupermarkten meer dan 2.400 regionale levensmiddelen aan. Spar werkt al tientallen jaren nauw samen met lokale telers, die de ruggengraat vormen van een sterke toeleveringsketen in Tirol.

Biologische knoflook van Hof Pfurtscheller (Foto: Hof Pfurtscheller)

Biologische groententeelt op kasteelterrein
In Tirol kent iedereen het kasteel Tratzberg. Het werd gebouwd rond 1500 en is een mooi voorbeeld van een renaissancekasteel in het Alpengebied. Niet iedereen weet dat er op de tuinbouwgrond rond het kasteel op tien hectare groenten wordt verbouwd.

"We zijn blij dat we uitsluitend de speciale Schloss Tratzberg groenten in eersteklas biologische kwaliteit voeren", zegt Christof Rissbacher, directeur van Spar Tirol en Salzburg. Hij spreekt zijn dank uit aan de Familiestichting Schloss Tratzberg en de leveranciersfamilie Pfurtscheller voor hun medewerking.

"We stellen vast dat er in 2020 meer vraag zal zijn naar biologische groenten dan ooit tevoren. Zo ook naar de seizoensgroenten van Schloss Tratzberg", zegt teler Maria Pfurtscheller over de grote vraag.

Voor meer informatie: www.spar.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.