Femke Meijer, Nautilus Organic:

"In al onze boomgaarden worden nu de laatste appels en peren van dit seizoen geplukt"

Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic heeft op twitter een verslag geplaatst over de appel- en perenpluk. "In al onze boomgaarden worden nu de laatste appels en peren van dit seizoen geplukt. Deze gaan deels al naar de winkels, maar voor het grootste deel onze bewaring in zodat we tot aan de zomer kunnen voorzien in Nederlandse appels en peren", vertelt Femke Meijer.

Alle foto's zijn gemaakt bij de biologisch-dynamische teler Kees Konijn uit Zuidoostbeemster in Noord-Holland. Femke: "Kees is echt een specialist, het is erg mooi om hem aan het werk te zien." Ze geeft aan dat de vraag naar de producten echt goed blijft. "Na de appel- en perenpluk zullen we de komende tijd druk zijn met wortelen, uien en pompoenen." 

"Dit is onze biodynamische teler Kees Konijn uit het Noord Hollandse Zuidoostbeemster. Voor aanvang van de pluk doet hij bij de appels als peren een rijpheidsbepaling om het juiste plukmoment te bepalen."

Rijpheidsbepaling door Kees bij appels.

Links: Helaas was er in deze boomgaard flink wat stormschade nét voor de pluk. Rechts: Dit is Zangvogelschade in de peren. Deze schade kan hoog oplopen.

Gevulde kisten in de boomgaard. Rechtsboven: Coronamaatregelen in de plukkantine. Rechtsonder: Schadelijke boswants met de nuttige oorwurm.

De kisten worden op het plein bijgevuld en nagekeken.

Voor meer informatie: fmeijer@nautilusorganic.nl en www.nautilusorganic.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.