Druivenoogst 2020 van start bij Kwekerij Nieuw Tuinzight

"De eerste klanten hadden niet door dat ze te vroeg waren"

Tholen - Anderhalf uur voor de geplande opening is het druivenseizoen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight van start gegaan. Vanaf 11:00 uur kon men op vrijdag 14 augustus weer terecht voor de biodynamisch geteelde druiven. Hilde Jansen vertelt dat de eerste druiven om half 10 al over de toonbank gingen. "De eerste klanten hadden niet eens door dat ze te vroeg waren. Om de ruimte wat af te laten koelen hadden we de deuren alvast opengezet. Eigenlijk ook wel mooi, dit toont aan dat mensen echt niet langer wilden wachten om de eerste druiven te proeven."

Arnold en Hilde hebben er alles aan gedaan om de kwekerij en de verkoopruimte coronaproof te maken. "Hierin leren we steeds bij, al doende komen we er achter wat wel en niet werkt. We verkopen bijvoorbeeld ook meloenen en druivensap. Die hebben we nu bewust in het midden van de verkooptafel gezet."

De druiven worden dit keer niet in de druivenwinkel van Nieuw Tuinzight verkocht. "De winkel voldeed niet aan de eisen. Daarom hebben we in de schuur een hoge, brede tafel neergezet, waarmee we voldoende afstand kunnen houden. Hieraan kunnen we twee mensen tegelijk helpen. Met blauwe pijlen hebben we de looproute aangegeven."

De druiven zijn een echt seizoensproduct. De diverse rassen in de verschillende kassen komen allemaal gespreid in productie. Zoals altijd zijn ook dit jaar de blauwe en witte Frankenthalers als eerste rijp. "De oogst is een week eerder begonnen dan vorig jaar. Mooi op schema, we mikken altijd op uiterlijk de derde week van augustus. Toch valt er qua timing geen pijl op te trekken. Vorig jaar begon de oogst ondanks de aanhoudende warmte ook niet eerder."

Hilde vertelt dat de luchtvochtigheid en temperatuur in de kassen de afgelopen weken heel hoog lag. Ook in de periode daarvoor zorgde het weer hier en daar voor een uitdaging. "Toen we net met krenten begonnen waren, hebben we de boel vanwege een lang aanhoudende hoge koude noordenwind een week stil moeten leggen. Daarna konden we weer door en hebben we heel wat lopen zweten. Al met al ging het wel voorspoedig."

De eerste reacties zijn volgens Hilde erg positief. "Klanten geven aan erg blij te zijn dat we weer open zijn. Ze waren toe aan hun gezonde snack. De druiven zijn superlekker, we zijn dik tevreden over de kwaliteit. En we merken dat het feit dat we biodynamisch telen in deze tijden nog zwaarder weegt. Er zijn al heel veel nieuwe klanten langs geweest. Dit komt waarschijnlijk door de berichtgeving via facebook en een artikel in de lokale krant. Ook hebben we al veel oude bekenden mogen begroeten."

Eind deze maand zullen de druiven van Nieuw Tuinzight voor de retail beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
Hilde Jansen
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwethkade-zuid 45
2635 CW Den Hoorn
06 42251257
info@druivenkwekerij.nl  
www.druivenkwekerij.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.