Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Twee zomerse fruitspreads met kruiden

Deze zomer voegt Fiordifrutta twee fruitspreads aan het assortiment toe: Aardbeien en wilde aardbeien met munt en Abrikozen en perziken met basilicum. In totaal zijn er nu 23 verschillende smaken Fiordifrutta in Nederland verkrijgbaar.

Aardbeien en wilde aardbeien met munt
De zoetheid van aardbei en de frisheid van munt zorgen samen voor een intense en intrigerende combinatie. Munt is heerlijk als thee of als ingrediënt in cocktails, desserts, (fruit)salades, sauzen en stoofgerechten. Met zoete smaken doet munt het heel goed. Het kruid staat bekend om zijn verfrissende eigenschappen en geeft de aardbeien in deze fruitspread een bijzondere geur en smaak.

Abrikozen en perziken met basilicum
De perziken en abrikozen creëren samen met het aroma van basilicum een mediterrane smaak. Basilicum staat bekend om zijn voedingswaarde en minerale eigenschappen. Het past goed bij knoflook, tomaten, groentegerechten met bijvoorbeeld aubergines en is een veel gebruikt ingrediënt in de Italiaanse keuken. Het kruid geeft smaak aan pesto, olie en azijn. In deze fruitspread versterkt het kruid de smaak van het fruit, waardoor het een uitgesproken aroma krijgt.

Legitiem lepelen
Fiordifrutta is gemaakt van honderd procent biologisch fruit en gezoet met biologisch appelsap. Omdat het fruit tijdens de bereiding niet verwarmd wordt, blijven de kwaliteit, smaak en positieve eigenschappen optimaal behouden. Een natuurlijke fruitspread zonder conserveermiddelen en kleurstoffen. De fruitspread kan gebruikt worden op brood, de pannenkoek, door de yoghurt of bijvoorbeeld in een smoothie. 

Op de foto's twee recepten van Sonia Peronaci (@soniaperonaci). Frangipane - oftewel amandelcrèmetaart - met Fiordifrutta Aardbeien en wilde aardbeien met munt. En rechts kikkererwten-kabeljauwballetjes met een saus van Fiordifrutta Abrikozen en perziken met basilicum.

La dolce vita
Fiordifrutta wordt gemaakt door het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago, dat al bijna 100 jaar bestaat. Naast de fruitspreads maken zij ook Nocciolata, romige choco-hazelnootpasta zonder palmolie, en Mielbio, single origin honing, die 'raw' genoemd mag worden omdat deze op kamertemperatuur, onverwarmd verwerkt wordt.

Fiordifrutta en de andere producten van Rigoni di Asiago zijn in Nederland verkrijgbaar bij Ekoplaza, Odin, G&W GezondheidsWinkel, speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en -drogisterijen.

Voor meer informatie: www.rigonidiasiago.nl 

Publicatiedatum: