Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjaak Smeding over genomen maatregelen:

"Komende twaalf maanden voorzie ik nog geen volledig herstel in de foodservice"

Tholen - Als AGF-leverancier voor de foodservice en foodretail zorgden de afgekondigde Corona-maatregelen bij Smeding medio maart voor de nodige uitdagingen. "Gelukkig is 1 juni het licht weer een beetje gaan schijnen en zien de vooruitzichten er weer beter uit", vertelt algemeen directeur Sjaak Smeding. Hij toont zich gematigd positief over het herstel. "Ik verwacht de komende twaalf maanden zeker nog geen volledig herstel in de foodservice naar de situatie die we gekend hebben."

"Wel hebben als bedrijf maatregelen moeten nemen om op deze omstandigheden te anticiperen, ook met een mogelijke volgende lockdown in het achterhoofd. De omzet richting onze cateringklanten is bijvoorbeeld drastisch afgenomen. De eventcatering zie ik dit jaar niet terugkomen en ook de contractcatering bij bedrijven is door het vele thuiswerken een stuk minder geworden", vervolgt Smeding.

Voor Smeding leidde het tot het besluit om 18 langlopende contracten op te zeggen. "Op een bedrijf met meer dan 600 medewerkers is dat in verhouding een beperkt aandeel, maar als familiebedrijf doen we dat natuurlijk liever niet. Maar gezien de omstandigheden waar dit marktsegment zich in bevindt, was het een noodzakelijke stap om kosten in lijn te houden met de omzet."