Bezorgdienst blijkt niet voor alle horeca-ondernemers haalbaar

"Een onverpakt koekje bij de koffie is niet meer verantwoord"

Tholen - Ook nu de horeca weer (deels) geopend is, blijft het een onzekere tijd voor BD-Totaal, actief in de organic foodservice. "De meeste horeca-ondernemers zijn positief gestemd over de heropening. Al kan natuurlijk niemand in de toekomst kijken en zijn hier zeker zorgen over. We weten nu natuurlijk nog niet of het openstellen consequenties gaat hebben voor het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Onze klanten zijn in ieder geval met veel enthousiasme aan de slag gegaan met de heropening. Er heerst over het algemeen een positieve vibe."

Bij Tuin van de Smid in Leiden zijn ze er helemaal klaar voor. 

Horeca-ondernemers sprongen creatief om met de situatie. Er werden pakketten samengesteld, men investeerde in een thuisbezorg- en/of afhaalservice en wat te denken van online proeverijen? Toch was dit niet voor iedereen haalbare kaart, zo merkten ze bij BD-Totaal. Peter: "Het opzetten van een bezorgdienst blijkt toch niet heel simpel en dit slaat niet overal aan. Een aanzienlijk aantal ondernemers is hier dan ook mee gestopt." Ook is het volgens hem zo dat niet alle horecazaken open gaan. "Niet iedereen heeft de beschikking over voldoende ruimte. Voor hen is het niet rendabel om onder de nieuwe voorwaarden de deuren te heropenen."

Ongeveer de helft van de leveringen van BD-Totaal gaat normaliter richting zorginstellingen. Ook daar zijn de gevolgen van de coronacrisis merkbaar. "Veel zorginstellingen draaiden de afgelopen weken op volle toeren door, maar ook hierin is een deel van onze afzet weggevallen. En voor een aantal hebben we het nodige aangepast. Daaraan leveren we bijvoorbeeld kleinere orders."

Merken ze bij BD-Totaal ook verschuivingen op productniveau? "Men zoekt naar ontsmettingsmiddel en verpakte producten. Een onverpakt koekje op het schoteltje naast een bakje koffie is nu bijvoorbeeld niet meer verantwoord. Daarom hebben we ons assortiment recent uitgebreid met een koekjesmix waarin de koekjes per stuk verpakt zijn in een zakje." De typische horecaproducten lopen juist minder goed, zo geeft Peter aan. "Denk hierbij aan hotelblokken kaas en dozen slagroom. Hiervoor kijken we of de houdbaarheid verlengd kan worden. En met klanten die aan de horeca leveren, bekijken we of we deze producten op een andere manier weg kunnen zetten, zodat ze geschikt worden voor de consumentenmarkt."

Voor meer informatie:
Peter Lamet
BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl  
www.bd-totaal.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven