Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De app maakt het voor ons ook veel overzichtelijker"

Heropening horeca zorgt voor ontroering

Tholen - Om 12:00 uur op Tweede Pinksterdag 2020 mocht de horeca de deuren weer open. Dit betekende ook voor het Beauforthuis in Austerlitz dat ze eindelijk weer gasten op het terras mochten verwelkomen. "Het daadwerkelijke openingsmoment was echt heel ontroerend. De eerste gasten reageerden heel enthousiast", vertelt Lidwien Vork, die ook onder de indruk is van de mooie initiatieven die in deze tijd ontstaan. "Zo zijn bij De Groene Winkel in Zeist waardebonnen te koop die men op een later moment kan gaan inwisselen bij ons. Deze bonnen kosten 25 euro en De Groene Winkel verdubbelt dit bedrag. Het is zo mooi om deze verbinding te zien."

Het Beauforthuis was ooit een landbouwschool, kerk en domineeswoning. Nu is het een muziekpodium/theater met een theatercafé. In oktober 2018 werd het Beauforthuis het eerste theater in Nederland met het EKO-keurmerk Horeca. "Het lag de afgelopen maanden op meerdere vlakken stil bij ons. We werden tijdens de laatste persconferentie verrast door het feit dat vanaf 1 juni ook concerten en dergelijke voor een groep van 30 personen weer toegestaan zijn. Dat kwam voor ons echt uit de lucht vallen, de voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Wat dat betreft houdt Corona je geest wel jong."

App in gebruik genomen
Lidwien geeft aan dat ze volop de ruimte hebben rondom het Beauforthuis. "Het grote voordeel is dat we hier enorm veel ruimte hebben en dus veel mensen kwijt kunnen rondom het Beauforthuis. We hebben drie terrassen, waarvan er vandaag één zelfs nog gesloten is. Inspelend op de huidige uitdagingen en alvast met het oog op de toekomst, hebben we de app Scanfie in gebruik genomen. Onze gasten kunnen via deze app op het terras meteen bestellen en betalen. Dit maakt het voor ons eigenlijk ook veel overzichtelijker dan voorheen."

De verplichte sluiting op 15 maart kwam volgens haar toch als een grote verrassing. "De zaterdag tijdens dat laatste weekend hebben we een topomzet op het terras gedraaid. Iedereen hield heel goed afstand en het terras bleef dus gewoon draaien. Ik had een volledige sluiting dus zeker niet aan zien komen en dit was wel heel heftig."

"Kleinschalig tegenoffensief"
Tijdens de sluiting zijn de nodige zaken aangepakt. Zo is de bar heringericht en is er vanuit het IVM een Heuvelrugtuin aangelegd. "Deze tuin moet de biodiversiteit hier nog verder bevorderen en deelnemers leren hoe zij dit ook rond hun eigen huis in de praktijk kunnen brengen. Daarnaast hebben we een begin gemaakt voor de kruidentuin en de buren hebben een grote tuin aangelegd waar vrijwilligers groenten voor ons gaan kweken. De afgelopen periode was zeker niet makkelijk, maar de natuur geeft hiermee zo'n giga waarschuwing. Ik zie alles wat wij ondernomen hebben de laatste tijd dan ook als een kleinschalig tegenoffensief."

Voor meer informatie:

Lidwien Vork
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
0343 491858
[email protected]  
www.beauforthuis.nl  
Facebook