BD-fruitteler Harrie van den Elzen:

"Tien nachten beregend, echt uitzonderlijk"

Na een periode waarin uitzonderlijk veel beregend moest worden, kan biologisch-dynamisch fruitteler Harrie van den Elzen nu ook genieten van een mooie bloeiende border van zijn boomgaard in Zeeland (Noord-Brabant). Harrie: "Dit voorjaar kenmerkte zich door veel koude nachten. Tot het einde van IJsheiligen 2020, 14 mei, hebben we tien nachten moeten beregenen. Dit is echt uitzonderlijk. Normaliter is dat ongeveer vijf keer in het voorjaar."

Dit is niet de enige uitdaging die de huidige en recente weersomstandigheden met zich meebrengen: "Het is deze lente ook extreem droog. Hier in Brabant hebben we in totaal nog geen 20 milliliter neerslag gehad. Gelukkig hebben wij een eigen watervoorziening en kunnen we middels fertigatie water aan de bomen geven. Fruit telen gaat niet vanzelf, maar als je dan weer zo'n mooie bloeiende border ziet naast je boomgaard dan voel ik me echt heel gelukkig omdat ik dit mooie vak mag uitoefenen", aldus Harrie.

Voor meer informatie:
Harrie van den Elzen
De Boomgaard
Korte Dijk 2
5411 BJ Zeeland (NB)
06 20427388
harrie@biofruit.info 
www.biologischeappelsenperen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.