Amerikaans ministerie van Justitie spreekt zich uit tegen rechtszaak die aanbod bio-voeding zal beperken

De Coalition for Sustainable Organics (CSO) laat weten zich gesterkt te voelen door de eerste reactie van het ministerie van Justitie om het recht van biologische telers om bepaalde teelttechnieken op te nemen in hun biologische werkwijze te verdedigen. Het CSO verzet zich tegen de plannen van het Center for Food Safety en een handvol telers om de beschikbaarheid van verse biologische groenten, fruit, kruiden en paddenstoelen in te perken. 

Lee Frankel van het CSO zegt er het volgende over: "De rechtszaak richt zich tegen alle containersystemen. De gevraagde decertificatie van biologische telers heeft betrekking op zowel de teelt van microgroenten in trays als bladgroenten die op water geteeld worden."

"De vraag naar biologische AGF is de afgelopen weken fors toegenomen omdat consumenten hun afweer willen verhogen en de ongewenste inname van chemicali├źn, hormonen en antibiotica via hun voeding willen vermijden," vervolgt Frankel. "Wij verzetten ons tegen deze rechtszaak en steunen het meest recente besluit van de National Organics Standards Board om containersystemen en teelt op water niet te verbieden als teeltmethoden. Het ministerie van Landbouw laat in een reactie weten dat certificeerders vanaf het begin de biologische teelt op water hebben gecertificeerd als bio en dit ook zullen blijven doen."

Frankel vervolgt: "Als telers, handelaren en retailers echt bij willen dragen aan het beschikbaar maken van gezonde voeding voor een nog groter aantal consumenten dan moeten zij zich uitspreken tegen deze plannen die het aanbod verder in zullen perken."

Voor meer informatie:
Lee Frankel
Coalition for Sustainable Organics
Tel: +1 (619) 587-4341 
Email: info@coalitionforsustainableorganics.org
www.coalitionforsustainableorganics.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.