Silvia Madrueño, Sunrise Fruits: "We richten ons op klanten die een exclusief product voor ogen hebben"

Eerste bio-kersen geplukt in de bergen van Alicante

De kersenpluk is net begonnen in de bergen van Alicante, waar het weer op dit moment geen stokken in de wielen steekt. In veel Mediterrane teeltgebieden zal de oogst immers lager uitvallen door ongunstige weersomstandigheden zoals regen, hagel of vorst, maar ook door het gebrek aan plukkers vanwege de beperkte bewegingsvrijheid door de coronacrisis.

“De kersenboomgaarden met oorsprongsbenaming Montañas de Alicante liggen alle dicht bij elkaar. Er worden geen aanvoerproblemen verwacht, omdat de rassen elkaar snel opvolgen en er zich geen handentekort stelt, aangezien de plukkers allen uit de streek komen. Toch zullen de productiekosten wat hoger uitvallen vanwege de beperkte bewegingsvrijheid van de arbeiders en andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen”, zegt Silvia Madrueño, directeur business development en marketing van Sunrise Fruits Company, een bedrijf met een focus op biofruit sinds 2002. De onderneming zoekt naar de beste exportmogelijkheden voor familiebedrijven die zich toeleggen op de biologische teelt van fruit en groenten, zoals onder andere boerenkool, meloen, vijgen en kersen.

“Zo werken we samen met een familie die biologische kersen teelt. Ze hebben een boomgaard die kwaliteitsfruit voortbrengt dat we reeds exporteren naar supermarkten en groothandelsmarkten in verschillende Europese landen. Het familiebedrijf wordt momenteel gerund door de tweede generatie”, legt Silvia Madrueño uit. “Het zijn overtuigde biotelers, maar een deel van hun product dat zich in de omschakeling naar bioteelt bevindt, wordt momenteel nog als conventioneel fruit afgezet.”

De oogst van deze exclusieve kersen loopt normaal gezien van week 20 t.e.m. 28. “We beginnen met de rassen Burlat en Red Pacific. Daarna volgen Prime Giant, Starking, Van en Sweet Heart. De grootste volumes hebben we in Prime Giant en Sweet Heart. Door het microklimaat van de zone, hebben alle kersen een kaliber van 24 of meer. De meest voorkomende maten zijn 26 en 28, maar van het ras Sweet Heart zijn de kalibers 30 en 32 heel gebruikelijk. De kleuring is optimaal en de brix haalt een hoog percentage, ook bij de kersen waarvan het rood niet zo intens is”, zegt Silvia Madrueño. De kersen worden los verpakt in kartonnen dozen van 2 en 5 kilo, IFCO-kratten of een andere verpakking naar wens van de klant.

“Tijdens de oogst en na-oogst gaan we heel zorgvuldig om met de kersen, zodat ze het transport prima doorstaan en een goed uitstalleven hebben. We verlengen de houdbaarheid van het product zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Aangezien het hier om een ambachtelijk bioproduct met oorsprongsbenaming gaat dat gezegend is met unieke kwaliteiten door het microklimaat, is ons vaarwater niet de competitieve markt die leeft van grote volumes. We richten ons op klanten die een exclusief product voor ogen hebben. Het grootste deel van onze oogst gaat naar het buitenland, maar we willen ook in Spanje onze klantenkring uitbreiden, omdat we geloven in het concept lokale productie, in overeenstemming met de filosofie van onze telers”.

Voor meer informatie:
Silvia Madrueño (business development en marketing)
Sunrise Fruits Company
Tel: +34 661 571 278 (Spanje)
silvia@sunrisefruits.com
www.sunrisefruits.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven