Gerben-Jan Gerbrandy naar Raad van Toezicht & Inspiratie van Transitiecoalitie Voedsel

Gerben-Jan Gerbrandy wordt per 1 juli a.s. voorzitter van de Raad van Toezicht & Inspiratie van de Transitiecoalitie Voedsel. Gerbrandy was van 2009-2019 lid van het Europees Parlement. Momenteel heeft hij zitting in het Adviescollege Stikstofproblematiek.

De Transitiecoalitie Voedsel is een netwerk van 200 ondernemers, boeren, experts en NGO’s in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. De coalitie bundelt vernieuwers en werkt via concrete projecten en beleidsbeïnvloeding aan de omslag naar een duurzaam en gezond landbouw- en voedselmodel. De stichting maakt zich vanuit een integrale benadering o.a. sterk voor het internaliseren van maatschappelijke kosten in de landbouw- en voedselketen, voor het bundelen van de krachten van vernieuwende boeren, voor korte ketens en voor de omslag van dierlijke naar plantaardige eiwitten.

Belangrijke leden van de coalitie zijn bedrijven als Eosta, Koppert Cress, Hutten Catering en Kipster, diverse telers en telersorganisaties, instellingen als Louis Bolk, CLM, HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool, Universiteit van Utrecht, NGO’s als Natuur& Milieu, Hivos, Proveg en Dierenbescherming en partijen als Triodos Bank, Commonland, Wij.land, Voeding Leeft en Questionmark.

Voor meer informatie:
Willem Lageweg
Transitiecoalitie Voedsel
06-51294777
willem@transitiecoalitievoedsel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.