Kloosterhotel biedt onderdak aan zorgpersoneel

In navolging van verschillende andere hotels in Nederland opent kloosterhotel ZIN haar deuren voor zorgpersoneel. De eerste gasten die zijn gearriveerd komen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Zij kunnen hier even op adem komen, de hectiek ontvluchten en genieten van de rust en ruimte die bij ZIN in overvloed aanwezig zijn.

Het Coronavirus zorgt voor ongekende drukte in de Noord-Brabantse ziekenhuizen. Artsen en het ondersteunend personeel werken op de toppen van hun kunnen. De dagelijks veranderende richtlijnen en protocollen, werken op onbekende afdelingen en in hoge snelheid. Het is mentaal en fysiek ontzettend zwaar.

Foto: Kloosterhotel ZIN

Voor iedereen die in de zorg werkt
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zocht naar een oplossing voor medewerkers die het woon-werkverkeer als zware last ervaren. ZIN bood daarbij een goede oplossing dankzij de aanwezige 38 hotelkamers. Directeur Gerie ten Cate: “We zien momenteel met name boekingen van medisch personeel dat tussen diensten door niet naar huis kan. Eén zorgmedewerker heeft meteen voor drie weken geboekt. Dat zegt iets over wat we nog kunnen verwachten de komende dagen”. Niet alleen personeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is welkom. ZIN opent haar deuren voor iedereen die in de zorg werkt en tussen de diensten door tot rust wil komen.

Bezinnend karakter
Juist het bezinnende karakter van ZIN komt nu extra van pas.  De stijlvolle architectuur en de sfeervolle ruimtes van het gebouw, het prachtige park, de biologische keuken en de uitgebreide faciliteiten van het kloosterhotel maken dit tot een ideale plek om je hoofd en je lijf tot rust te laten komen. In deze omgeving is er rust en ruimte om weer in balans te komen en nieuwe energie op te doen. Jezelf de juiste vragen te stellen om overeind te blijven.

Compassie in de zorg
ZIN had al voor de crisis een speciaal lijntje met de zorg. Sinds 2019 is het de thuisbasis van Compassie in de zorg, een vitaliteitsprogramma dat speciaal voor zorgprofessionals is gemaakt. Ruim honderd deelnemers uit verschillende delen van het land kwamen hier al voor naar Vught. Compassie is de kern van het programma. “Door de Corona-crisis is compassie actueler dan ooit, niet alleen in de zorg”, aldus Frans Croonen, projectleider van Compassie in de Zorg. “Nu we geen programma’s kunnen aanbieden of groepen ontvangen, willen we met gastvrijheid en ondersteuning toch iets betekenen voor iedereen die nu in de fontlinie staat. Het is van groot belang dat we zuinig zijn op ons zorgpersoneel en dat we ze proberen te helpen om overeind te blijven. We merken dat er een enorme behoefte is aan rust en zingeving onder zorgpersoneel. De expertise die we op dat vlak in huis hebben willen we juist nu belangeloos inzetten.”

Voor meer informatie: www.kloosterhotelzin.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.