Vorig jaar meer dan 420.000 bollen verkocht

Samenaankoop bio-bloembollen opnieuw van start

Velt, Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren start deze week met de samenaankoop van biologische bloembollen. Vorig jaar werden in totaal meer dan 420.000 biologische bloembollen verkocht. Dit jaar verwacht Velt een nog groter aantal omdat de samen aankoop ook wordt opengesteld voor niet leden.

Velt lanceerde haar bio-bloembollenactie vorig jaar voor het eerst. Leden kochten met korting massaal bio-bloembollen. Het assortiment biedt dit jaar wederom bloemen die zo dicht mogelijk aanleunen bij de wilde vorm omdat zij voor insecten het aantrekkelijkst zijn. Winterhard bovendien, zodat de bloembollen jaar na jaar bloemen opleveren. 

Paarse tinten
In deze tijd van het jaar kleuren heel veel Velt tuinen in paarse en fuchsia tinten want dit was de top drie bij de apart verkochte bloembollen in 2019: de krokus 'crocus tommasinianus Ruby Giant', de looksoort 'allium sphaerocephalon' en de 'fritillaria meleagris'. Andere krokus- en looksoorten vulden de plaatsen 4 tot en met 10. In de top drie van de bloemenmixen won de bijenmix 'Royaal aperitief', gevolgd door de mix 'botanische krokus' en de mix 'grote krokus'. Dat Velt leden de bijen een warm hard toedragen bleek ook uit de verkochte bijenmixen: niet minder dan 962 pakketten werden besteld, goed voor 67.340 bloembollen.

"Voor Velt is het duidelijk: onze leden willen heel graag pesticidevrij aan de slag, niet alleen in de moestuin bij het telen van groenten en fruit, maar ook bij het kweken van bloemen. Omdat wij het areaal van biologische bloembollen graag uitbreiden stellen wij deze samen aankoop ook open voor niet leden. De korting op de bollen geldt weliswaar alleen voor Velt leden. Maar Velt verwacht dat heel veel ecologisch geïnteresseerden ook graag pesticidevrije bloembollen in hun tuinen en erven poten en mee gaan doen met de samen aankoop van bio-bloembollen", vertelt Mirjam Weisscher namens Velt.

Over Velt
Velt is de vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren. Deze ledenorganisatie telt momenteel meer dan 18.200 gezinnen, waarvan meer dan 3600 in Nederland. Velt is het kenniscentrum voor ecologie, verenigd in afdelingen en werkgroepen die geregeld lessen en activiteiten organiseren. Velt schrijft ook boeken en publicaties over ecologisch tuinieren en koken.

Voor meer informatie: mirjam@velt.nu, 06 53517962, www.velt.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven