BD-Totaal organic foodservice verwacht geen tekorten in de aanlevering

"Meeste horeca-ondernemers hielden al rekening met verplichte sluiting"

Tholen - Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn alle horecagelegenheden in Nederland gesloten. Dit besluit zorgde gisteren voor een extra drukke ochtend bij BD-Totaal, actief in de organic foodservice. "Er heerst veel onzekerheid bij onze klanten. Vanuit de horeca vragen ze zich af of orders gecanceld kunnen worden en uit andere sectoren, zoals de zorg, vragen ze zich af of we wel blijven leveren. Wij verwachten vooralsnog geen tekorten in de aanlevering", vertelt directeur Peter Lamet.

Hij geeft aan dat de invloed van het Coronavirus op de bestellingen vanuit de horeca al langer merkbaar was. "De meeste ondernemers hielden al rekening met het feit dat deze verplichte sluiting er aan zat te komen. Ook liep het aantal gasten op veel plekken al aanzienlijk terug. Hier hebben zij op geanticipeerd door minder producten te bestellen."

BD-Totaal levert ook biologische producten aan zorginstellingen. "Ongeveer de helft van onze leveringen gaat hiernaartoe. Gelukkig, ook voor ons, draaien deze instellingen in tegenstelling tot de horeca nog op volle toeren door. We merken dat sommigen in deze tijd bewust iets meer bestellen, zodat ze wat voorraad opbouwen. We zijn nu aan het kijken of klanten speciale wensen hebben, op een andere manier aangeleverd willen worden of ander assortiment willen bestellen dan normaal. Sinds de uitbraak van het Coronavirus hebben we de nodige maatregelen genomen. Zo hebben onze chauffeurs de opdracht gekregen om fysiek contact waar mogelijk te vermijden. Dit houdt onder meer in dat klanten geen afleverbonnen meer hoeven te tekenen en dat onze chauffeurs de bestellingen tot aan de deur leveren."

Maandag begin van de middag informeerde BD-Totaal haar klanten door middel van een extra nieuwsbrief over het feit dat het bedrijf tot de noodzakelijke bedrijven in de voedseldistributie behoort. Daardoor zullen alle orders die binnenkomen conform, eventueel aangepaste, afspraak geleverd worden. BD-Totaal verwacht geen tekorten in de aanlevering.

Voor meer informatie:

Peter Lamet
BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl  
www.bd-totaal.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.