Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Plantaardig dankzij bouillon van Kombu zeewier"

Biologische variant Japanse Yuzu Ponzu nu beschikbaar

Tholen - Clearspring heeft een nieuwe smaakmaker aan zijn assortiment toegevoegd: Organic Yuzu Ponzu. De Yuzu Ponzu van Clearspring is gemaakt met echt Japans Yuzu-sap. Yuzu is een citrus dat al meer dan 1000 jaar in de Japanse keuken gebruikt wordt. Het heeft een complex smaakprofiel dat vaak wordt omschreven als een mengsel van limoen, citroen, grapefruit en mandarijn.

Op de Bio-beurs in Zwolle kon het publiek voor het eerst met dit nieuwe product kennismaken en Clearspring toonde het op de BIOFACH aan Neurenberg aan het internationale publiek. Lucio De Berti, Export Manager bij Clearspring: "We hadden de kans om onze nieuwe Organic Yuzu Ponzu op de BIOFACH aan onze bestaande klanten en aan een nieuw publiek te presenteren. Het product is heel positief ontvangen - niet alleen vanwege het feit dat het om een biologische en plantaardige Yuzu Ponzu gaat, maar ook dankzij het fantastische smaakprofiel. De meeste van onze bestaande Europese partners hebben al toegezegd om de Yuzu Ponzu in het assortiment op te nemen." 

Lucio De Berti tijdens de Bio-beurs 2020. 

Clearspring's biologische Yuzu Ponzu combineert de smaak van Japanse specialiteit (Yuzu-sap) met de hartig-zoete smaak van natuurlijk gebrouwen sojasaus, zoete mirin en rijstazijn.

Het product is ook nog eens 100% veganistisch, zo geeft Lucio aan. "De visbouillon die gewoonlijk in Ponzu wordt gebruikt, is vervangen door een plantaardige bouillon van Kombu zeewier." Bovendien is het gemaakt met enkel natuurlijke, biologische en niet-GM-ingrediƫnten.

Ponzu is zeer veelzijdig en kan dan ook op verschillende manieren worden gebruikt. Het is een mooie smaakmaker voor op de eettafel, klaar om in je salade te gebruiken, of bijvoorbeeld om dressings en marinades mee te maken. Of als een dipsaus voor gyoza 'dumplings' en groententempura.

Maria Dawson, directeur van Clearspring: "De ontwikkeling van onze Organic Yuzu Ponzu heeft de nodige tijd in beslag genomen. De authentieke smaak van de Japanse Ponzu moest namelijk optimaal terugkomen in het product. Ook vonden we het belangrijk dat het product plantaardig zou zijn en daardoor voor iedereen toegankelijk. Er ligt dit jaar een grote internationale focus op Japan. Met de introductie van deze nieuwe biologische Yuzu Ponzu willen we nog meer mensen uitnodigen om Japanse gerechten en ingrediƫnten te proberen en de geweldige smaak van Japan aan hun maaltijden toe te voegen."

Clearspring Organic Yuzu Ponzu is verkrijgbaar in een fles van 150 milliliter.

Voor meer informatie: www.clearspring.co.uk