Keuringsdienst van Waarde op bezoek bij biologisch pluimveehouder

Het is geen Beter Leven Keurmerk, maar een 'beter welzijn' stempel die tegenwoordig op de producten van Mora staat. Om uit te zoeken hoe dat zit, gaat de Keuringsdienst van Waarde niet alleen langs bij de snackfabrikant en een van de kippenboeren die het vlees voor de snacks levert, er wordt ook een bezoek gebracht aan biologisch pluimveehouders Hendrik Jan en Alida Kieft. Hun kippen krijgen drie sterren van de Dierenbescherming.

"Ik denk dat er zijn veel consumenten ge├»nteresseerd zijn in dierenwelzijn, dus dat zullen producenten ook wel weten. Maar als er meer verschillende keurmerken bijkomen, wordt het voor consumenten wel lastig om te beoordelen of iets nu een goed keurmerk is. Of het daadwerkelijk ervoor heeft gezorgd dat de dieren een beter leven gehad hebben", aldus Lisanne Stadig van de Dierenbescherming. 

Ook de bioboer vindt het verwarrend. "Als je als producenten gewoon afspreekt om het een, twee en drie sterrensysteem van Beter Leven aan te houden, dan heb je duidelijkheid naar de consument toe."

Klik hier om de uitzending terug te kijken. Het fragment begint zo rond de 12.30 minuut. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.