Frank Loef, restaurant BioPizza:

"We kijken terug op een succesvol eerste jaar"

"Na ruim een jaar kijken we terug op een gestage groei van zowel de omzet als de kwaliteit en de inzet van het team", blikt Frank Loef van restaurant Bio-Pizza terug op 2019. "Met kerst verzorgden we voor het eerst een lopend buffet en gezien de positieve reacties gaan we deze op een vaste dag in de week een plek geven."

Iets meer dan een jaar geleden, in december 2018, startten Thomas, David en Frank Loef restaurant BioPizza in Zutphen. Op 50 meter afstand van hun biologisch Indonesisch restaurant BioToko openden zij op 400 m2 een ruim biologisch Mediterraans restaurant met open keuken. Het restaurant geeft plaats aan ruim 100 gasten.

Bij de reacties van de gasten wordt vooral de smaak van de gerechten geprezen, vertelt Frank. "Dat klopt ook wel, want uitgangspunt en inspiratie zijn de uitstekende smaak en kwaliteit van biologische ingrediënten en hun positieve impact op het milieu en de biodiversiteit. Alle gerechten en halffabricaten worden in eigen keuken bereid."

De kaart bestaat uit een ruim aantal pizza’s en pasta’s. Naast een keur aan antipasti serveren zij ook rijke salades, al dan niet aangevuld met vlees, vis of kaas. "Relatief nieuw zijn de wat “gewonere” gerechten die als hoofd- of bijgerecht worden geserveerd, met aardappeltjes uit de oven, risotto of polenta. Speciaal zijn ook onze desserts en bonbons, allen van premium kwaliteit en ook 100% biologisch." 

BioPizza kiest bij voorkeur voor producenten en leveranciers, die hun sporen al jaren hebben verdiend in het biologische werkveld. "Behalve de garanties die de keurmerken EU-BIO, EKO en DEMETER ons geven zijn we als restaurant ook EKO-horeca gecertificeerd. Dat betekent in ons geval dat we 100% biologische ingrediënten verwerken."

Bij de beide restaurants in Zutphen werken 3 ondernemers en 36 mensen personeel, samen 20 fte. Naast een groot aantal vaste krachten werken er koks in opleiding, scholieren, studenten en enkele statushouders. 

BioPizza bezorgt dagelijks in en rond Zutphen ook via Thuisbezorgd.nl. Sinds kort verzorgen zij ook catering op locatie.

Voor meer informatie:
BioPizza
Groote Bolwerk 45
7202 AP ZUTPHEN
www.biopizzazutphen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven