Organic Research Centre begint 40e jaar op nieuw hoofdkantoor

Het Organic Research Centre (ORC) begint zijn 40ste jaar in een nieuw gebouw. De organisatie, die toegewijd is aan wetenschappelijke excellentie en kennisuitwisseling binnen de biologische sector, werkt nu vanuit Trent Lodge in Cirencester.

De verhuizing volgt op een heroverweging van het bedrijfsmodel van de liefdadigheidsinstelling sinds het vertrek van de CEO Nic Lampkin vorig jaar. Het besluit werd genomen om het vorige hoofdkantoor van het ORC, Elm Farm in de buurt van Newbury, te verkopen, waarbij de opbrengst zorgt voor stabiliteit op de lange termijn, een bron van beleggingsinkomsten creëert voor de kernfinanciering en ruimte biedt om te investeren in de toekomst van de organisatie.

Het nieuwe pand ligt naast de Royal Agricultural University (RAU), wat de industriële relaties en samenwerkingsactiviteiten van het ORC zal helpen versterken en een basis zal bieden voor onderzoek.

"We zien deze verhuizing als een geweldige kans om de strategische banden en de positionering van het ORC te versterken", zegt Mike Turnbull, voorzitter van het ORC. "De meerderheid van het personeel verhuist met ons mee en het team zal worden geleid door onze nieuwe CEO, Lucy MacLennan. De status van het ORC als een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling zal hetzelfde blijven".

Turnbull zegt dat het nieuwe driejarige zakenplan voortbouwt op de unieke kracht van het ORC in het combineren van wetenschappelijke uitmuntendheid met praktische ervaring om echte voordelen te bieden.

"Een belangrijk onderdeel van de strategie is een verandering in onze aanpak om de financiering van contracten veilig te stellen met behoud van onze unieke manier om onderzoek te leveren met behulp van participatieve methoden.

"In plaats van reactief te reageren op biedingen, zijn we van plan om prioriteit te geven aan gebieden van onderzoek en kennisuitwisseling die op onze sterke punten inspelen en om proefprojecten op deze gebieden te ontwikkelen voordat we een bod doen op externe financiering.

"Een voordeel zal zijn dat er meer controle is over de onderzoeksagenda en dat er minder wordt vertrouwd op kansen waar  financiers toevallig baat bij hebben, hoewel er ook een plaats is voor dat laatste, mits het werk dat we bieden past bij onze sterke punten. We zullen een deel van de opbrengst van de verkoop van Elm Farm in de komende twee jaar investeren als 'essentiële financiering' om de verandering te ondersteunen."

Het Organic Research Centre staat de komende maanden voor een uitdaging. De biodiversiteit staat onder ongekende druk en de toekomst voor de Britse landbouw en voedselvoorziening is onzeker in het licht van Brexit en de Agriculture Bill.

"We hebben er alle vertrouwen in dat we vanuit ons nieuwe kantoor een drijvende kracht kunnen blijven in de Britse biologische beweging", zegt Turnbull.

Voor meer informatie:
Organic Research Centre
www.organicresearchcentre.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven