Bio- en bio Fairtrade mango's het hele importseizoen beschikbaar bij Fairtrasa Holland

"Enige aanbieder van Demeter-mango's in Europa"

Tholen - Bij Fairtrasa Holland in 's-Gravenzande is het seizoen voor Braziliaanse bio-mango's in volle gang. "We ontvangen deze mango's van onze leverancier Fazenda Tamandua. Dat begon een aantal jaren geleden met enkele containers en inmiddels vermarkten wij de hele oogst. Daarmee hebben we als enige in Europa momenteel de beschikking over bio- en Demeter-mango's", vertelt José Cubero.

De samenwerking tussen de Braziliaanse leverancier en Fairtrasa is er volgens José eentje uit het boekje. "We delen een gemeenschappelijke bedrijfscultuur met dezelfde inzet voor duurzame landbouw en sociale ontwikkeling. Fazenda Tamandua is belangrijk voor de omgeving als grote werkgever, maar participeert ook in veel sociale projecten. Daarnaast staat de funfactor op een hoog pitje. Zo heeft het bedrijf een eigen Jazz-band", vertelt José enthousiast.

Tot en met eind december arriveren er bij Fairtrasa Holland nog biologische Demeter Tommy Atkins- en Keitt-mango's uit Brazilië. Aansluitend zal het seizoen worden opgevolgd met de eerste biologische en Fairtrade mango's uit Peru. "Bio-mango's zijn voor ons een belangrijk item. Vorig jaar hebben we 500.000 dozen verkocht. Dit jaar gaan we ook in die richting", vertelt de importeur.

"Aansluitend op de Braziliaanse en Peruaanse mango's betrekken we de mango's uit Burkina Faso en Senegal, aangevuld met kleinere volumes Spaanse mango's. We zijn daarmee bijna jaarrond in staat om onze klanten van biologische mango's te voorzien. Dit jaar is het Spaanse seizoen tijdig afgelopen en dat biedt alle ruimte voor de bio-mango's uit Brazilië. Hoe het Peruaanse seizoen eruit gaat zien, is nog wat onduidelijker, maar we verwachten vanaf eind december weer goede volumes."

"Als verticaal geïntegreerde telersorganisatie zetten we ons in voor een duurzame en sociale ontwikkeling van kleinschalige telers. We werken ook puur met telers die zich naast hun producties ook inzetten voor de sociale kant. Dat communiceren we met onze klanten en dat voorziet in een behoefte. Zo'n 80% van het volume is voorgeprogrammeerd. Onze klanten zitten hoofdzakelijk in Duitsland en Scandinavië en ook de afzet naar Frankrijk is de laatste jaren fors aan het toenemen. De afzet naar Italië en andere zuidelijke landen neemt weliswaar toe, maar deze landen lopen nog wel achter op bio-gebied."

Voor meer informatie:

José Maria Cubero Parejo
Fairtrasa
Galgeweg 8
2691 MG ‘s-Gravenzande
0174 291600
jose.cubero@fairtrasa.nl      
www.fairtrasa.nl      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven