Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gebruik subsidie om jouw huis te isoleren"

Als je van plan bent om jouw huis te laten isoleren dan kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie. Dit hangt af van meerdere eisen, zoals je in dit artikel kunt lezen. Als je aan deze voorwaarden voldoet dan zul je ongeveer 20 procent van de kosten terug krijgen van de Rijksoverheid. Om nog meer te besparen is het bovendien aan te raden om te kijken naar jouw energieleverancier. Energie vergelijken kan ervoor zorgen dat je bij een andere leverancier mogelijk goedkoper uit bent.

De voorwaarden van de subsidie
De nieuwe subsidieregeling heeft om te beginnen een paar basiseisen waar je aan moet voldoen. Je moet onder meer de eigenaar en de bewoner zijn van het huis dat beter geïsoleerd gaat worden. Daarnaast moet je minimaal twee isolatiemaatregelen laten toepassen, hierover later meer. Deze maatregelen moeten uitgevoerd zijn op of na 15 augustus van het jaar 2019. Bovendien moeten de isolatiemaatregelen betaald zijn door jou. Als je maar een maatregel laat uitvoeren dan kun je helaas geen subsidie aanvragen. Het is overigens sowieso verstandig om jouw huis op meerdere manieren te laten isoleren. Dit zal ervoor zorgen dat je kunt besparen, maar het zorgt er tevens voor dat jouw woning een hogere waarde krijgt. Dit komt doordat het huis een beter energielabel krijgt.

De verschillende isolatiemaatregelen
Je moet jouw woning dus op minimaal twee manieren laten isoleren om gebruik te kunnen maken van de subsidieregeling. Er zijn dan ook veel verschillende isolatiemaatregelen die je kunt uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld de spouwmuren van het huis laten isoleren, wat voornamelijk geschikt is voor huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976. Ook huizen die gebouwd zijn van 1976 tot en met 1991 kunnen baat hebben bij spouwmuurisolatie, aangezien het materiaal dat in de spouwmuren van deze woning is geplaatst van een slechte kwaliteit is. De muren van huizen die later gebouwd zijn hebben over het algemeen al goed geïsoleerde muren. Ook vloerisolatie kan zeker een goede maatregel zijn. Voor woningen die gebouwd zijn na 1995 is dit niet bepaald noodzakelijk, maar voor oudere huizen kan dit zeker helpen. Hierbij moet je wel nagaan of er een kruipruimte aanwezig is onder het huis. Zo kun je controleren of de vloer al geïsoleerd is of niet.

Dit bericht is ingestuurd door Twenty Four Webvertising BV.

Publicatiedatum: