Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Smaakspecialist en De Moestuin zetten biologisch op de kaart

Pop-up restaurant Bio Proeflokaal komt naar Utrecht

Met deze pop-up editie van het Bio Proeflokaal opent de Smaakspecialist in co-creatie met De Moestuin de deuren voor Utrechters naar de biologische keuken. Hiermee zetten zij letterlijk en figuurlijk biologisch op de kaart, om de bewustwording rondom verantwoorde voeding te vergroten. Zo wordt in De Moestuin op 15 en 16 november een 4-gangerdiner geserveerd en op zondag de 17e kunnen gezinnen en families aanschuiven voor een Bio KidsProef Brunch. Uiteraard met biologische groenten uit eigen tuin.  

Bewustwording rondom biologisch eten 
Het Bio Proeflokaal is een pop-up concept van de Smaakspecialist, waarmee mensen kennis kunnen maken met de wereld van biologisch eten. Maarten de Leng, Directeur Marketing en Sustainability, legt uit: "De Smaakspecialist is een social venture met als missie verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk te maken. Wij geloven dat kennis- en inspiratiedeling over voeding een belangrijke bijdrage levert aan het maken van een bewuste keuze over wat je als mens eet. Een keuze met impact voor jezelf, je omgeving en onze toekomst. Daarom hebben we naast onze biologische merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food een aantal impactprojecten zoals het Bio Proeflokaal geïnitieerd. Hiermee inspireren en prikkelen we mensen op een laagdrempelige manier om biologisch eten te ontdekken."

Eten in en uit de Moestuin
Bij De Moestuin, midden in het groen in Utrecht Oost, draait alles om biologisch eten; het wordt gekweekt in eigen tuin of kas, geoogst met zorg, verkocht in de winkel of verwerkt in het lunchcafé. Maarten: "Na succesvolle eerdere pop-up edities organiseren we nu een uniek Bio Proeflokaal in de Moestuin in Utrecht. De Moestuin is een onderneming die past bij ons DNA. We zijn allebei een missie gedreven organisatie met als uitgangspunt biologische voeding. Hoe mooi is het dan dat we op deze plek onze passie voor biologisch eten kunnen delen en in co-creatie anderen kunnen inspireren." Van 15 tot en met 17 november is iedereen welkom om in het pop-up restaurant Bio Proeflokaal in De Moestuin te komen eten.   

Fijnproefdiner of familiebrunch
Chef Bas Hellemons duikt de keuken in om gasten een ware culinaire beleving te bezorgen. Op 15 en 16 november serveert hij een exclusief 4-gangendiner met biologische producten van de Smaakspecialist, aangevuld met verse groenten uit de moestuin. Het menu bevat verrassende smaken en creatieve bereidingen, zoals ingelegde Yacòn, bietentartaar en hertenstoof. Speciaal voor gezinnen en families wordt op zondag 17 november een Bio KidsProef Brunch geserveerd, welke in het teken staat van verantwoorde voeding.

Voor meer informatie (en reserveren): www.bioproeflokaal.nl 

Publicatiedatum: