Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Felice Cicoria, show kok

“Ik kies voor biologisch omdat dit gezonder is voor de mensen"

Tholen - De Italiaanse kok Felice Cicoria kookt al zijn hele leven. Hij heeft diverse restaurants gehad en voor Boretti Keukens gewerkt, waar hij kookdemonstraties gaf. Vanaf 2013 werkt hij onder andere voor DO-IT, Dutch Organic International Trade, in Barneveld.

Als show kok kookt Felice vaak op biologische beurzen. Daarnaast verzorgt hij ook de catering op bedrijfsfeesten (tot 150 personen) en geeft hij kookdemonstraties. Zijn specialiteiten zijn verse pasta, pizza en vlees- en visgerechten. Felice is altijd al een voorstander van biologisch geweest en koopt zijn producten bij de Ekoplaza en Odin. “Ik kies voor biologisch omdat dit gezonder is voor de mensen. Daarnaast is het ook goed voor de natuur. Bij elk beursbezoek of elke kookworkshop die ik geef neem ik bijvoorbeeld bossen Oost-Indische kers uit mijn tuin mee. De knoppen hiervan zijn te gebruiken als surrogaat kappertjes; de hele plant is trouwens goed te eten.”

Felice noemt zichzelf ‘vliegende kok’ omdat hij als show kok dan weer op deze beurs staat te koken of dan weer een kookworkshop ergens anders geeft. Zo bereidde hij bijvoorbeeld afgelopen weekend pizza in een houtskool oven op het Scouting Landgoed Zeewolde in samenwerking met Movingstreetfood.nl. Ook hij is bezig met een producent uit Bolsena die diverse producten op basis van olijven verkoopt, zoals olijfolie, tapenades en cosmetica. Deze producten wil hij gaan presenteren op de Bio-beurs in januari volgend jaar  in Zwolle.

Voor meer informatie:
Felice Cicoria
[email protected]