Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vernieuwde moestuinjam verkozen tot 's lands lekkerste aardbeienjam

De biologische aardbeien- moestuinjam van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is door de Telegraaf verkozen tot de lekkerste aardbeienjam van Nederland. De eigenaren zijn er trots op dat de aardbeienjam ‘kwam, zag en overwon’, zoals beschreven in de krant."Hoogstwaarschijnlijk is deze 'overwinning' te danken aan de nieuwe receptuur van de moestuinjams. Alle jams hebben nu een vruchtgehalte van minimaal 70%. Dit houdt in dat het suikergehalte ruim gehalveerd is en de pure smaak van het hoogwaardige, biologische fruit veel beter naar voren komt."

Naast de verandering in receptuur krijgen de Moestuinjams vanaf begin oktober een nieuw ‘jasje’. Het potje wordt iets kleiner en de vormgeving van het etiket is aangepast aan de nieuwe huisstijl van het landgoed. Op veler verzoek zal dan ook een tweetal nieuwe smaken worden geïntroduceerd: puur frambozen en bosvruchten. 

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het landgoed bestaat sinds 1129 en is al sinds 1734 van dezelfde familie.

De landbouw op Heerlijkheid Mariënwaerdt  is geheel biologisch.  Van de fruitoogst worden delicatessen en sappen huisgemaakt naar oude familierecepten. De biologische melk van de veestapel wordt in de eigen kaasmakerij verwerkt tot biologische Landgoedkaas. De opbrengst van deze producten draagt bij aan de instandhouding van het landgoed.

Voor meer informatie
Heerlijkheid Marienwaerdt
[email protected]
www.marienwaerdt.nl 

 

Publicatiedatum: