Tholen - Op maandag 23 september vindt een Horeca-netwerklunch plaats bij de Wasvenboerderij in Eindhoven. Deze onderneming heeft die dag ook een primeur: het krijgt dan een gecombineerd EKO/Green Key label voor restaurants uitgereikt. "Er zal bij ons een audit gehouden worden voor twee keurmerken tegelijk. Dat scheelt in tijd en kosten. Wij gaan voor meer dan alleen biologische voeding, werken zo duurzaam mogelijk. En juist op die non-food aspecten richt Green Key zich. Daarom is dit zo'n mooie combinatie, het geeft een heel duidelijk beeld van hoe wij werken", vertelt Alfred van Kempen namens de Wasvenboerderij.

Het terras van het restaurant van de Wasvenboerderij. 

Tijdens de netwerklunch zal niet alleen het certificaat uitgereikt worden. Er is ook volop ruimte om te netwerken, benadrukt Alfred. "We willen tijdens deze dag andere horeca-ondernemers die willen verduurzamen informeren over de mogelijkheden. Ze krijgen een gratis duurzame lunch en er zijn sprekers die meer over dit onderwerp vertellen en men kan in gesprek gaan met wat leveranciers. Het zou mooi zijn als er meer restaurants in onze regio willen investeren in biologisch en duurzaamheid."

Bij de Wasvenboerderij staat de combinatie voorop, meent hij. "We vinden biologisch belangrijk, maar als je niks aan je energieverbruik doet, neemt niemand het serieus. Biodiversiteit en biologisch eten ligt in elkaars verlengde, het helpt je eigen leefomgeving verder. Dat wordt als je het mij vraagt nog wel eens te weinig benadrukt."

De lunch start om 12:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur).

Voor ondernemers die ook meer werk willen maken van bio op de kaart: aanmelden voor de netwerklunch kan via info@eko-keurmerk.nl (alleen voor professionals).

Voor meer informatie over de Wasvenboerderij: 

Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven
040 7870707 
www.wasven.nl/gasterij